Marți, 15 iunie 2021, în cadrul programului ROSE, s-a desfășurat o sesiune de coaching cu părinții elevilor din Liceul Danubius. Sesiunea a fost coordonată de dna Simona David Crisbășanu, coach și președinta Asociației ROI, și de dna Elena Căpruciu, de la Clear Mind Coaching School, din partea Asociației ROI,  Părinții prezenți au împărtășit experiențe, au analizat comparativ stiluri parentale sau educaționale, au descoperit elemente de mentalitate deschisă, au aflat despre cercul siguranței, au comparat reprezentările elevilor despre comportamentele educaționale dezirabile și despre cele indezirabile, au interacționat, colaborat, comunicat, au pledat pentru ascultarea nevoilor elevilor și satisfacerea lor (nevoi de spațiu verde, de băncuțe și scaune în spațiile comune, nevoie de cantină sau de sală de mese, unde să poată mânca, nevoia de modele comportamentale pozitive, în care elevii să fie încurajați și ajutați, nu sancționați și marginalizați). Părinții au fost încurajați să ofere copiilor momente de conectare autentică, validare, atenție dar și implicare în problemele lor, înțelegere, răbdare, dar mai presus de orice să le comunice iubirea necondiționată și să-i îmbrățișeze cât mai des, astfel încât sentimentul siguranței să crească, iar curajul elevilor de a explora, de a cunoaște, de a descoperi, să nu fie afectat de lipsa încrederii în sine, de lipsa susținerii și încurajării părinților sau de internalizarea unor reprezentări induse din exterior (”tu nu poți”, ”tu nu ești capabil”, ”de ce nu ești și tu ca ceilalți?” etc.) Părinții prezenți au mai conștientizat și diferența dintre competiție și colaborare, în relațiile interumane, dar și diferența dintre înlănțuirea nefirească a verbelor a face -> a avea -> a fi, spre deosebire de cea firească: a fi -> a avea -> a face.

A fost o intrunire foarte educativa, cel putin pentru parintii prezenti! Personal, va rog ca astfel de chestionare efectuate cu elevii sau tema dezbaterii si site-ul unde poate fi gasit graficul acestor activitati. Nu am avut cunostinta de aceste activitati desfasurate cu elevii si am fost prins ” cu temele nefacute”. Imi place interactiunea umana, mai ales la nivelul profesori/parinti/elevi si, cu exceptia cazurilor cand sunt plecat din localitate pe un termen mai lung, imi doresc sa particip. Am varsta la care inteleg ca invatatorii, dirigintii si profesorii au avut si au un aport mult mai mare decat parintii (din diverse motive).

A fost o întrunire foarte educativă, interesantă si sinceră, pe viitor sper să mai fie asemenea întruniri de comunicare. Am avut ce să învăț!

Eu as avea rugămintea, dacă se poate sa le transmiteți organizatorilor, pe viitor, întâlnirile sa fie la ore mai accesibile undeva după 16.30, sau sa fie anunțate mai din timp, sa ne putem organiza.

De asemenea, sesiunile de Coaching s-au desfășurat nu doar in randul elevilor sau a cadrelor didactice cat si în randul părinților.
In cadrul unei sesiuni de Coaching au participat si părinți sau bunici ai elevilor, dornici de cunoaștere. Acestia au luat parte la anumite discuții legate atât de propriile persoane, cat si descre copiii sau nepoții lor si ceea ce presupune evoluția acestora, fiind atinse și subiecte precum relatia părinte-copil.

„A fost o activitate interesanta din punctul meu de vedere.Am putut sa vorbim despre copiii nostri, sa primim sfaturi in ceea ce priveste comportamentul unora dintre ei. Am ascultat diferse descrieri si pareri…nici macar nu mi-am dat seama cand a trecut timpul. O experienta super”

Foarte interesanta sesiune de coaching, …mi a plăcut ce s a discutat, pot spune ca dacă reușim în fiecare zi, sa ne încurajăm.copii ca pot reuși, efectul are și succes.
Optimismul părinților este benefic copiilor, incurajare si vorbele frumoase despre ei, ajuta spre hotărâri bune.

Vedeți albumul foto.

Descoperă aici calendarul sesiunilor de coaching.
Vezi cum au debutat sesiunile de coaching în Liceul Danubius.
Vezi grupurile de studiu organizate la nivelul liceului.
Vezi ofertele de ajutor pentru elevii liceului.