Marți, 18 mai 2021, au debutat primele sesiuni de coaching desfășurate in cadrul proiectului Rose. După o pandemie care aproape ne-a înstrăinat, intervențiile care vizează reconectarea elevilor, profesorilor, redescoperirea infinitelor resurse personale cu care fiecare copil, adolescent sau adult intră în școală, sunt soluții necesare pentru a crește împreună, pentru a crește cu dragoste. Doamna Elena Căpruciu, de la Clear Mind Coaching School, din partea Asociației ROI, a readus magia în sălile de clasă de la Danubius. Alături de elevi s-a aflat permanent doamna profesoară Valentina Stanciu, responsabil educativ în cadrul proiectului Rose.

In prima sesiune, desfășurată împreună cu elevi de clasa a XII-a, exercițiile de exprimare personală, de identificare cu un model, de împărtășire și încredere, au creat contextul unei analize sincere și responsabile, în oglindă, a punctelor tari și slabe ale școlii, dar și ale elevilor. Elevii au putut analiza critic realitățile din liceul lor, dar au putut proiecta și soluții și căi de optimizare a vieții școlare și a proceselor didactice. De asemenea, aceștia și-au analizat cu responsabilitate propriul comportament și au descoperit și exprimat căi de autoperfecționare.

În a doua sesiune, desfășurată împreună cu elevii clasei a IX-a, managementul nevoilor personale, investigarea universului psihic al adolescenților, compararea nevoilor și a stategiilor de satisfacere, alegerea soluțiilor optime, au reprezentat experiențe de cunoaștere, de autoinvestigare și de conștientizare, de transformare, foarte puternice. Elevii au fost captivați de interesul cu care doamna Elena Căpruciu i-a ascultat, dar și de strategiile utilizate pentru a le stimula creativitatea în direcția optimizării strategiilor personale dedicate satisfacerii unor nevoi afective sau cognitive. Elevii au fost puși în situația de a își confrunta propriile temeri și limite, de a conștientiza că soluțiile le sunt la îndemână dacă își modifică modul de raportare la probleme, dacă își asumă valori noi, dacă se solidarizează și acționează organizat.

Elevii participanți pot descărca albumul foto de la adresa https://photos.app.goo.gl/tcUFypX7Q9cFjpa7A