Major League Cup – proiect realizat de Școala de Valori în parteneriat cu ING Tech România – este o competiție națională de antreprenoriat social, o provocare lansată tinerilor dornici să se afirme, să creeze impact în societate și să își pună la încercare pasiunile pentru a crea proiecte tech revoluționare, într-unul dintre următoarele domenii: digitalizarea educației, conectarea societății și protejarea mediului și diminuarea poluării.

In proiect au fost implicati 5 elevi din Liceul Danubius: Brasoveanu Andra 10D, Ivan Lorena si Chitu Viorela 11C, Nistor David si Nicolae Sergiu 9B.

https://instagram.com/voluntarinvoluntar?utm_medium=copy_link

Mă numesc Viorela Chițu, fac parte din echipa DJ FAV, alături de Brașoveanu Jessica, Ciuchete Florina, Stancu Dobrin, Stancu Alexandra, iar noi, echipa DJ Fav, am creat proiectul VoluntarInvoluntar, al cărui scop este de a pune la un loc activitățile de voluntariat pentru a le fi mult mai accesibile persoanelor care vor sa se implice în astfel de evenimente.
    De asemenea, pe lângă câștigurile morale pe care voluntariatul le aduce, site-ul nostru oferă și puncte în urma activității fiecărui membru, cu aceste puncte ei putând să se bucure de bilete la cinema, sali de sport, reduceri la pizzerii și lista poate continua, arătându-ne astfel mulțumirea față de implicarea voluntară ce merită toate aplauzele.
    Există și o parte de chat care poate genera o experiență și mai plăcută a voluntariatului prin împrietenirea cu ceilalți membrii și participarea în grupuri la evenimente.
     În ansamblu, Scoala de Valori a fost o experiență nouă pentru mine, personal, o oportunitate de comunicare și dezvoltare personală. Am simțit spiritul de echipă, implicarea individuală a fiecăruia, astfel formându-se o legătură între membrii echipei noastre.

Viorela Chițu

Descrierea proiectului

Major League Cup – proiect realizat de Școala de Valori în parteneriat cu ING Tech România – este o competiție națională de antreprenoriat social, o provocare lansată tinerilor dornici să se afirme, să creeze impact în societate și să își pună la încercare pasiunile pentru a crea proiecte tech revoluționare, într-unul dintre următoarele domenii: digitalizarea educației, conectarea societății și protejarea mediului și diminuarea poluării.

Noi credem în puterea lucrului în echipă, așa că cei 110 participanți selectați pentru a participa în Major League Cup au lucrat în echipe de câte 5 persoane, fiecare având un rol bine definit, în funcție de abilitățile și pasiunile lor. Pentru ca proiectele să aibă un caracter cât mai apropiat de realitate și să reprezinte un punct de plecare pentru crearea unui start-up, fiecare echipă a fost formată dintr-un comunicator, un inovator, un agregator (cercetător) și doi specialiști IT.

Și pentru că știm că tinerii noștri sunt la început de drum pe meleagurile antreprenoriatului, în prima jumătate a proiectului am organizat workshop-uri pe subiecte precum antreprenoriat, branding personal, public speaking, principii agile, dar și o bibliotecă vie, la care am invitat antreprenori din cele trei domenii ale competiției și IT-iști din cadrul ING Tech România, iar participanții au avut ocazia de a le asculta povestea de viață și cum s-au lansat în carieră, dar și de a le adresa tot felul de curiozități.

După parcurgerea workshop-urilor, am dat oficial startul competiției, fiecare echipă plecând la drum cu doi mentori care să îi susțină pe parcurs și să îi ajute în realizarea proiectului: un mentor ING Tech (care i-a susținut în dezvoltarea soluției tehnice) și un mentor Școala de Valori (care a ajutat echipa din punct de vedere al fezabilității ideii pe piață, dar și a impactului în societate).

Astfel, șase săptămâni mai târziu, competiția a luat sfârșit și a avut loc evenimentul ”Marea Finală”, unde tinerii și-au prezentat proiectele în fața juriului. Am ajuns în finală cu 19 proiecte care ne-au întrecut toate așteptările. România este pe mâini bune, cu așa tineri.

În domeniul digitalizării educației, proiectele create sună cam așa: o aplicație menită să asiste elevii în studiul fizicii, o cafenea virtuală în care elevii să studieze împreună motivându-se reciproc, o aplicație de învățat în tandem între elevi prin schimb de cunoștințe, o aplicație care centralizează toate oportunitățile școlare la un loc, o platformă de e-learning penru elevii din clasele primare, o aplicație de cursuri de dezvoltare personală și nu în ultimul rând, o aplicație ce pune la bătaie materiale despre educația sexuală și financiară.

În domeniul conectării societății, proiectele realizate de către participanți au fost: o platformă prin care elevii pot comunica deschis despre probleme psihice, o aplicație care strânge laolaltă turiști locali de pe teritoriul României, o platformă de conectare și socializare pentru locuitorii din Balș, o aplicație turistică pentru a întâlni oameni noi în orașe noi, o aplicație cu oportunități de voluntariat pentru elevi și o platformă de conectare a voluntarilor la nivel național.

În domeniul protejării mediului și diminuării poluării, proiectele create de tineri: un robot utilitar care să curețe pădurile de deșeuri, o aplicație în care oamenii pot raporta autorităților acțiuni ilegale împotriva mediului, o aplicație ce își propune educarea oamenilor privind mediul înconjurător, o platformă ce le arată oamenilor cum pot reutiliza obiecte pe care nu le mai folosesc și într-un final, o platformă menită să ajute autoritățile în depistarea și rezolvarea problemelor ce țin de mediu în diferite zone geografice.