Reporter : -Cosmin, am inteles ca esti din Galati ?
Cosmin : -Da asa este, sunt din judetul Galati, orasul Galati si studiez la Colegiul Tehnic Radu Negru din Galati. Profesoara mea de logica, Golomoz Simona, ne-a propus o excursie in Calarasi, unde vom fi ghidati de un grup de elevi de la Liceul Danubius si de un profesor pe nume Dumitrel Toma.

Reporter : -Ce te-a pasionat cel mai mult cand ai vizitat orasul Calarasi?
Cosmin : -Cel mai mult m-au pasionat … curatenia si faptul ca sunt foarte mari cladirile principale, de exemplu muzeele, cinematografele, primaria, si cel mai mult m-a impresionat acea casa despre care se vorbeste ca este cea mai mare din oras, pe care eu cu restul grupei am vizitat-o, apartinea unui negustor in care chiar regele Carol I a dormit si multi altii . Casa este foarte mare, cu doua etaje in sus si cu alte doua etaje subterane, ni s-a spus ca ea are aproximativ 25 de camere.

Reporter : -Ce parere ai despre orasul acesta ? 
Cosmin : -Parerea mea despre acest oras ?… pai este unul monumental unde te duceai vedeai numai statui fel de fel, este si un oras al jocurilor electronice, pe strada numai cluburi de asemenea fel gaseai si erau pozitionate unele langa altele, desigur este si un oras jurnalistic cu un liceu care se ocupa de asa ceva, el se numeste Danubius, pe care l-am vizitat impreuna cu grupul din care faceam parte si desigur indrumati de profesorii si elevii de acolo care ne-au fost alaturi pe toata perioada excursiei, are si un post de televiziune, unul de radio, multe articole si ziare.

Reporter : -Am observat ca ai mentionat despre elevii si profesorii de la acel liceu din Calarasi … ce poti spune despre ei?
Cosmin : -Nu pot spune decat ca sunt niste elevi care au dat dovada pe tot parcursul desfasurarii excursiei de elevi muncitori, doritori de ceea ce vor sa faca, colegialitate, sinceritate si acesti elevi au un mare noroc ca au asemenea profesori, care si ei sunt extraordinari, bineinteles ca asa sunt si cei din orasul meu Galati, chiar daca stiu ca se mai aud despre acest oras si altele, pentru mine este un oras magnific.

Reporter : -De ce ai acceptat aceasta excursie in Calarasi ? 
Cosmin : -In primul rand pentru experienta, si va spun ca a fost una nemaipomenita, si pentru a ma convinge singur despre acest oras si de a putea sa-mi exprim propria opinie, deoarece am mai auzit multe despre acest oras: ca nu ar fi nimic interesant de vazut, dar le pot spune ca s-au inselat cu privinta la aspectul si cultura acestui oras.

Reporter : -Ti-ai mai dori, daca ai mai avea sansa, sa mai vii in orasul Calarasi?
Cosmin : -De ce nu? desigur ca as vrea sa ma mai duc in acest oras pentru a vedea mai multe obiective de cultura deoarece am stat de vorba cu elevii aceia si mi-au spus ca nu am vazut toate obiectivele culturale dar si turistice, si vreau sa mentionez ca acest oras are niste parcuri impecabil de curate, aranjate si pline de verdeata si pomi infloritori.

Reporter : -Pe final ce le urezi oamenilor pe care i-ai intalnit pe tot parcursul excursiei?
Cosmin : -As vrea sa le urez numai urari de bine si de sanatate si eu ii astept impreuna cu profesorii de la liceul meu si cu colegii mei in Galati.

Reporter : -Multumesc mult pentru ca ai dorit sa stam de vorba si pentru opiniile facute pe tot parcursul interviului.
Cosmin : -Pentru mine a fost o mare placere, la revedere.

Nota: intrebarile si raspunsurile au fost concepute de elevul Cosmin Butura, clasa a IX-a, Colegiul Tehnic „Radu Negru” Galati