Major League Cup – proiect realizat de Școala de Valori în parteneriat cu ING Tech România – este o competiție națională de antreprenoriat social, o provocare lansată tinerilor dornici să se afirme, să creeze impact în societate și să își pună la încercare pasiunile pentru a crea proiecte tech revoluționare, într-unul dintre următoarele domenii: digitalizarea educației, conectarea societății și protejarea mediului și diminuarea poluării.

Echipa formata din Nistor David, Nicolae Sergiu, de la 9B, si Ivan Lorena, de la 11C, a obținut un premiul special al concursului si posibilitatea ca sponsorul ING-TECH sa finanțeze construcția roboțelului. Fiecare elev a primit si un premiu în bani, în valoare de 300 lei.

Trainer – Școala de Valori: Daria Cupareanu

Descrierea proiectului

Echipa noastră se numește Brainstormers. Noi am realizat un proiect diferit față de ce am vazut in concurs. Este vorba despre un robot creat cu scopul de a proteja mediul inconjurător. Acesta este controlat cu ajutorul unei aplicații mobile. El poate aduna deșeurile atât de pe sol cât și din apă.

Nicolae Sergiu

Participand la Scoala de Valori, am avut parte de o experienta de neuitat. Am învatat multe lucruri noi. Am învățat să cooperăm, să fim inventivi, să ne descurcam în unele situații care au fost dificile, dar cu ajutorul echipei am trecut peste ele! Oamenii de la Scoala de Valori sunt foarte deschiși cu tine si nu se feresc de a-ti comunica ceva! Sedințele s-au desfasurat pe platforma Zoom. Am participat la mai multe ateliere, care ne-au ajutat sa ne deschidem in public. Rolurile au fost foarte bine alese si am avut timp sa ne pregatim pentru adevarata competitie care va lua sfarsit pe 26 iunie. Oamenii din aceasta competitie sunt foarte interesanti. Echipele au fost formate din mai multi copii din mai multe parti ale tarii din locuri frumoase pe care as vrea sa le vizitez. Am avut o echipa foarte tare si am vorbit intre noi sa ne vedem si face to face, dar din pacate distanta nu ne-a permis sa realizam si aceast obiectiv . Ne pare bine ca am participat la aceasta competitie deoarece ne-a ajutat sa ne dezvoltam pe plan personal.

Nistor David

Școala de valori a fost o experiență de neuitat. Datorită proiectului, am avut ocazia sa mă dezvolt personal. Am căpătat noi abilitați și mai multă încredere în mine. Am făcut parte din echipa ‘Brainstormers’, o echipa minunata cu niște oameni de nota 10. Am avut rolul de specialist IT, deși nu eram așa experimentată pe partea de IT, echipa m-a încurajat pe tot parcursul proiectului și m-a ajutat acolo unde n-am știut. Dacă as putea, as mai repeta aceasta experiență!

Ivan Lorena