Pentru mine,proiectul “Ecoprovocarea” la care am participat timp de 2 ani consecutiv,m-a ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal,dar și pe plan profesional.Proiectul este esențial pentru noi;formează generații de ecoambasadori,educați în domeniul mediului,devenind cetățeni responsabili.Participând la aceasta activitate,prin lucrări de igienizare,reciclare,plantare de puieți și târgurile de economie circulara,reușim sa salvam planeta,având motivația necesară pentru a ne crea spațiul la care toti visam,unul mult mai curat,amintind aici ca este nevoie sa reciclam continuu,nu doar o perioada de timp.Consider că putem ajuta mediul înconjurator Învățând pe cei din jur cum sa aibă grija de el,construind o lume mai buna.
Toti din cadrul acestui proiect ne am implicat asiduu,fiind parte din secțiunea târguri de economie circulara,având coordonator,Dna profesor Mirela Ispir.
Funcție de punctajul acumulat,am reușit să ajungem pe locul I, urmând ca in August să ne bucuram de o tabară, dedicată nouă.
Cu siguranța, voi participa in continuare la acest proiect educational de mediu deoarece schimbările pe care am reușit sa le facem au fost clar vizibile, și nu dorim să ne oprim aici.
Am fost plăcut surprinși de diversitatea activităților si de rezultatul final.

Daria Buga
Militaru Andreea

Bun găsit, dragii noștri!
Am ajuns la finalul concursului ecOprovocarea, iar această perioadă complicată, de criză sanitară și de reconsiderare profundă a valorilor și opțiunilor, ne-a învățat să ne adaptăm și să continuăm! Credem că natura a fost marele câștigător ale acestei perioade, iar dinamica din competiția ecOprovocarea a fost un argument în plus pentru asta. Felicitări tuturor profesorilor, elevilor, directorilor și comunităților care nu au abandonat cursa și au găsit cele mai ingenioase soluții pentru a continua ceva ce a devenit stil de viață: prietenia cu natura!
Felicitări celor care se clasează pe locurile câștigătoare. Lor le spunem că ne vedem în tabăra de leadership în această vară.

Monica Tanase, manager de proiect ecoprovocarea

EcOprovocarea este cel mai mare concurs național dedicat liceenilor, care îi provoacă la cele mai diverse acțiuni de reciclare, igienizare și de comportament prietenos cu mediul.

ecOprovocarea este un program educațional de mediu, adaptat ca activitate extracurriculară, ce implică atât elevii, cât și profesorii din toate liceele din România care vor să adere la tendințele globale de protecție a mediului. Programul a fost inițiat și dezvoltat de Viitorplus – asociația pentru dezvoltare durabilă, iar anul acesta se desfășoară cea de-a 10.2 ediție.

Anul acesta, concursul se desfășoară cu sprijinul TenarisSilcotub, Nepi Rockcastle, Goldman Sachs Gives, Ecotic și L’Oreal România. Liceul Danubius a inceput proiectul #ecoprovocarea in anul scolar 2019/2020 cu 5 echipe, iar in anul scolar 2020/2021 au mai ramas 2: „Targuri de economie circulara” clasa a Xa B, prof. Mirela Ispir si „Plantari”, clasa a Xa D, prof. Stelian Toanca. Echipa de plantare a ocupat un loc fruntaș 5, din 20 de licee înscrise, iar echipa Târguri a ocupat locul I din 21 de licee din întreaga țara. pe parcursul celor 2 ani de proiect au fost adunate mii de produse reciclate: haine, încălțăminte, cărți , rechizite, ghiozdane si jucării care au fost donate parohiilor călărășene si din Ștefan Voda, Alexandru Odobescu si astfel, obiectele reciclate au ajuns la cei mai putini norocoși. Prin intermediul platformelor classroom, quizizz.com si kahoot.it peste 300 de elevi din liceul nostru au participat le webinarii pe teme eco, cum ar fi ZERO WASTE, PĂDUREA – ALIAT IN REDUCEREA POLUĂRII, STOP RISIPEI ALIMENTARE, webinarii prin intermediul cărora au aflat cum pot reduce poluarea, ce pot face cu mâncarea pe care nu o mai consuma, sau cum pădurea ajuta in refacerea atmosferei si nu numai, cum pot face acasa compost si ce pot face cu el.

Clasamentele ECOPROVOCAREA