Un grup de cinci ecoambasadori ai Liceului „Danubius” Călărași (prof. Ștefănescu Anișoara și elevii: Ceaușu Diana-Elena, Gheorghe Ionelia, Nicolescu Bianca-Elena, Podgoreanu Cosmin) au participat la proiectul „Dezbaterea tinerilor pentru o viață sănătoasă”, organizat de ViitorPlus, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Tineret în acțiune și cofinanțat de TenarisSilcotub.

        Seminarul s-a desfășurat în perioada 26 august – 1 septembrie 2013, în localitatea Cheia, din județul Prahova și a avut ca scop să creeze un mediu propice învățării active și exersării unor obiceiuri pentru un stil de viață sănătos, abordând două teme principale:

– sportul ca o activitate de consolidare a echipei, socializare,consolidare a valorilor,practică zilnică,motiv de implicare în comunitate;

– impactul obiceiurilor alimentare asupra mediului-indicator pe termen lung al sănătății și posibilitate de generare a unor venituri.

         Tabăra a reunit  elevi, profesori, studenți  și  voluntari din județele: Călărași, Teleorman, Sălaj și  București. Într-un cadru natural încântător, cele aproximativ 90 de persoane participante au desfășurat activități conform unei agende bine pusă la punct de către organizatori. S-au legat prietenii, s-au înfiripat idile, iar timpul a  trecut atât de repede încât ne-am trezit că a sosit și ziua despărțirii, marcată de lacrimile unora dintre noi.

          În tabără s-au pus bazele dezvoltării unui proiect local pentru fiecare grup. S-a întocmit un plan de acțiune. Astfel, grupul călărășenilor a stabilit 2 noiembrie 2013 ca dată pentru organizarea unui târg de produse autohtone. Acest nou proiect ne-a reunit după întorcerea acasă, ocazie cu care am strabilit și numele târgului: „Bucate autohtone din Bărăganul de Sud„. Informații noi despre acest eveniment veți găsi pe Facebook.