Marți, 15 decembrie 2015, în cadrul Casei de Cultură Lehliu Gară, s-a desfășurat activitatea finală a proiectului educational „Colindăm de sărbători”. Proiectul, inițiat de Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, a reunit numeroși parteneri școlari, zeci de elevi susținând momente artistice dedicate Crăciunului și celorlalte sărbători de iarnă.

         

Liceul Danubius a fost reprezentat de 4 elevi: Nicoleta Reghiș, Andreea Cișmașu și Roberta Andronache interpretând compoziții muzicale, iar Ivan Alexandru asigurând înregistrarea și realizarea unui film al evenimentului, precum și realizarea albumului foto ce poate fi vizualizat mai jos.

Tot în cadrul proiectului s-a desfășurat și un concurs de colaj, pictură și desen.

Liceul Danubius a participat la acest concurs prin contribuția Robertei Andronache, care a reușit să obțină Premiul I la categoria Desen, cu lucrarea Moș Crăciun.

Activitatea a fost organizată în condiții impecabile, gazdele acestei activități generând un context fertil manifestării elevilor prin intermediul creației artistice, facilitării de contacte între participanți, schimbului de experiență, consacrării, o dată în plus, a acestei perioade, ca reper de deschidere sufletească, generozitate și afirmare a trăirilor spirituale pozitive.  Elevii au oferit celorlalți tot ce aveau mai prețios, dar în mod special lecții utile motivării suplimentare, creșterii și dezvoltării propriilor aptitudini și talente.

Reamintim faptul că proiectul reprezintă un produs al unui parteneriat școlar și al unei colaborări instituționale, profesionale și umane de tradiție, dovedite de-a lungul ultimilor ani prin activitățile realizate.

În țara copilăriei – Școala Gimnazială „Mircea Nedelciu” Fundulea 

Paștele la Români – Uniți în lumina învierii – Școala Gimnazială nr. 1 Dragalina – Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” din Dragalina

„România în zi de sărbătoare” –  Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” 

Sărbătoarea Paștelui în sufletul meu” – Liceul Tehnologic „C-tin George Călinescu” Grădiștea

Sărbătoarea Micii Uniri – Școala Gimnazială „Jegălia”

De ce să uităm? Holocaust – complet ars – Liceul Danubius Călărași