Miercuri, 9 iunie 2021, dna Elena Căpruciu, de la Clear Mind Coaching School, din partea Asociației ROI, a desfășurat o nouă sesiune de coaching în Liceul Danubius. Au participat, de data aceasta, elevi din clasele a XI-a. Vă prezentăm câteva mărturii. Albumul poate fi explorat aici.

Elevi ai liceului Danubius au participat la 2 sesiuni de Coaching susținute de doamna Elena Capriciu, in cadrul cărora au fost discuții care au atins subiecte precum dezvoltarea liceului si crearea unor condiții mai bune pentru elevi.
    ●    Una dintre cele mai mari probleme fiind lipsa unui loc in cadrul liceului, destinat servirii mesei. De cele mai multe ori, elevii mănâncă in picioare, pe holurile liceului, sau in curte, si, in cel mai rau caz,  in sălile de clasa.  Astfel, se deduce ca este foarte necesar un spațiu amenajat, unde copiii sa poata mânca ceea ce isi cumpara sau ceea ce isi aduc de acasă.
O idee in acest sens poate fi următoarea:
Desființarea „chioșcului” de la etajul 2 al liceului, care este închis si care in mod normal vinde produse fast-food, total nesănătoase. De asemenea, ar putea fi desființată si anexa de lângă (in care sunt depozitate manuale vechi si robele de absolvire), obținându-se astfel un spatiu considerabil care poate fi amenajat cu mese si scaune.   
●   O altă problemă este cea cu privire la lipsa unor scaune sau băncuțe de pe holurile liceului. In conditiile inexistenței pandemiei, cand elevii schimbau clasele in functie de orele pe care le aveau, aceștia stăteau destul de mult timp in picioare cu ghiozdanele in spate așteptand profesorul să le deschida sălile de curs. Astfel, se doreste, considerând ca lățimea si modul in care sunt construite permit, amplasarea unor scaune sau a unor canapele, astfel fiind descongestionata aglomerația ce se crează in fiecare pauză.
!!! Ambele idei propuse necesită alocarea unor bugete care pot fi solicitate către consiliul județean sau care pot fi acumulate din donații sau strangeri de fonduri, contribuind conducerea instituției de învățământ, profesorii si părinții elevilor.

Irina Chiru – clasa a XI-a C

Mi-a facut mare placere sa particip la aceasta sesiune. Cu toate ca a fost prima mea participare, am reusit sa inteleg lucruri in care imi era frica sa cred. Am inceput sa cred in lucruri pe care altădată le-as fi luat in râs.
Aceasta intalnire mi-a trezit un sentiment de calmitate, încredere în sine si m-a ajutat să fiu foarte modesta in privinta trecutului meu. Am reusit sa ma relaxez, sa ma intorc in unele momente din trecut, pentru care poate ca as fi dat tot sa le mai traiesc.
Sper ca data viitoare sa mai pot participa!

Valentina Tîrpan – clasa a XI-a D

Sesiunea de coaching pentru mine a fost o experiență unică, care m-a făcut să realizez că nimic nu poate să stea între mine și obiectivele mele, nici lumea, nici ce gândesc ei. M-a inspirat să fac ceea ce vreau alături de experiența de joi, de la centru.

Emilia Podaru – clasa a XI-a D

Din punctul meu de vedere, aceasta experienta de dezvoltare personala, vazuta prin ochii unui elev de clasa a XI-a, este foarte benefica, deoarece el se poate redescoperi pe el însuși. La acesata activitate am învățat foarte multe lucruri care, din perspectiva mea, imi vor fi utile in viitor.

Petre Tudor – clasa a XI-a C

Descoperă aici calendarul sesiunilor de coaching.
Vezi cum au debutat sesiunile de coaching în Liceul Danubius.
Vezi grupurile de studiu organizate la nivelul liceului.
Vezi ofertele de ajutor pentru elevii liceului.