Mă numesc Amalia Radu și în curând voi fi absolventă a Liceului „Danubius”, premiantă în fiecare an cu media generală între 9.50 și 10. Provin din comuna Al. Odobescu a județului Călărași și astăzi m-am decis să vă povestesc de ce și cui îi este destinat acest liceu.
Liceul „Danubius” se află undeva la mijlocul clasamentului liceelor din județ și, poate din acest motiv, olimpicii și șefii de promoție ai claselor a VIII-a nu vor alege să vină în liceul nostru aproape niciodată.
Ce m-a atras să vin în acest liceu și de ce sunt convinsă că a fost cea mai bună alegere pe care am putut-o face? Sunt multe de spus și puține pe care le puteți înțelege.
În primul și în primul rând, luând-o în ordinea ierarhică a priorităților mele, m-au atras profesorii. Acei profesori care, indiferent de problemă și situație, stau, îți explică, te ajută, te înțeleg și te sfătuiesc.
Al doilea lucru pe ordinea de zi sunt activitățile școlare, care vin într-o gamă destul de diversificată, de la proiecte şi activităţi extra (Clubul “Liderii Mileniului Trei”, Clubul IMPACT, EcOprovocarea şi EPAS ), la excursii și, cel mai important, balul bobocilor și banchetul seniorilor. Desigur, ultimele două mențiuni nu ar fi posibile fără sprijinul necondiționat al profesorilor și diriginților liceului.
Despre ce să vă mai povestesc? Poate despre sălile de clasă și laboratoarele personalizate în incinta cărora se susțin orele de curs.
Să nu uităm de conducerea școlii, care este, poate, cel mai important lucru pe care-l poate avea o instituție. Degeaba ai vrea tu ca „subordonații” să fie politicoși și să-și facă treaba, dacă cel care îi conduce și îi reprezintă nu este un model pentru ei. Indiferent de faptul că este elev sau profesor, conducerea liceului găsește o cale de mijloc și pentru cele mai imposibile și nerealizabile situații.
Nu în ultimul rând, pentru că tot provin din mediul rural, probabil acest text l-am scris cu gândul la ceilalți elevi care provin din sate și comune și care, spre deosebire de majoritatea orășenilor, nu au o situație financiară înstărită întotdeauna. Aproape trei sferturi din elevii liceului provin din mediul rural și au găsit în Liceul „Danubius” o poartă către viitor, o soluție sau o cale mai ușoară de a păși în partea cea mai dificilă a vieții: MATURITATEA! Iar, CESCUJUR… de 10 ani, formează gândiri, persoane, meserii și vieți…
Dacă până acum, citind acest articol, voi m-ați întrebat indirect anumite curiozități, acum mi-a venit rândul: V-AȚI REGĂSIT ÎN CEEA CE AM SCRIS? Dacă da, ce mai stați pe gânduri?
Știu că adolescența e pe cât de frumoasă, pe atât de confuză, dar dacă nu faceți voi această alegere, atunci…cine altcineva?
Succes!”