Balul Bobocilor liceeni reprezintă un eveniment memorabil pentru toți adolescenții. Fiecare nou elev de liceu își exprimă unicitatea și individualitatea prin moduri diverse, însă participarea la Balul Bobocilor reprezintă o provocare care se înfruntă cu doze semnificative de încredere în sine, originalitate și curaj.

În acest an școlar, Balul Bobocilor a reprezentat „pentru prima dată” nu doar pentru boboci. Merită să remarcăm că anul acesta s-au înregistrat mai multe premiere.

  1. Primul bal organizat de elevii unei clase de învățământ tehnic. În ultimii 15 ani, clasele de învățământ teoretic, în special uman, s-au implicat în organizarea balului. Curajul băieților de la clasa a XII-a E (profil tehnic), care și-au asumat organizarea balului din acest an, a fost remarcabil, iar ecusoanele de organizatori au cântărit greu pe piepturile pline de motivație, abilități manageriale și altruism, ale elevilor Andrei Pricop, Mădălin Cocîrlea, Vlăduț Oltenacu, Antonio Mihai, Alex Ene, Răzvan Ene, Ionuț Stan. Felicitări!
  2. Primul bal în care publicul și-a putut desemna favoriții, prin vot, în cadrul concursului de popularitate. Cei 14 candidați au exersat o multitudine de competențe pentru a-și câștiga binemeritatele voturi. Între orele 19.00-21.30, în seara balului, 91 de elevi și profesori și-au votat (prin voturi unice și secrete) aleșii (vezi formularul de vot, vezi urna electronică, vezi rezultatul votului). Toți participanți au câștigat experiențe sociale noi, valorizabile și în viitor. Felicitări!
  3. Primul bal organizat în urma colaborării dintre prof. dr. Luciana Radu, diriginta clasei a XII-a E, și prof. Loredana Fulga, coordonatoarea Centrului de Jurnalism. Pentru că prof. dr. Luciana Radu se află pentru prima dată în situația de a conduce spre absolvire o clasă de elevi în cadrul Liceului Danubius, reprezintă un exercițiu de asumare curajoasă, dar și de leadership, implicarea domniei sale în procesul de organizare a Balului Bobocilor. Faptul că a avut alături o clasă de băieți, viitorii abolvenți ai liceului, a reprezentat o dovadă a desăvârșitei competențe pedagogice. Rezultatul a fost apreciat de toți participanții. Felicitări!
  4. Primul bal care a determinat înscrieri masive în cadrul Centrului de Jurnalism. Există o mulțime de motivații care-i apropie pe elevi de activitățile jurnalistice, însă anul acesta a apărut o motivație nouă. Organizarea balului a permis numeroșilor elevi implicați în procesul gestionării lui să se cunoască mai bine, să interacționeze, să comunice, să colaboreze, să descopere resursele centrului de jurnalism, să se bucure de atenția și buna coordonare din centru. Urmarea a fost că numărul cererilor de primire în Centrul de Jurnalism a crescut brusc. Oportunitate și feedback foarte valoros pentru calitatea activităților educative din centru. Felicitări!
  5. Primul bal în care toți participanții la concurs au fost câștigători. S-a muncit mult, s-a colaborat mult, s-au consumat multe și diverse resurse, organizarea concursului presupunând exersarea și dezvoltarea a numeroase competențe specifice. Anul acesta, la inițiativa organizatorilor, au fost recompensați cu diplome toți elevii participanți la concursul de Miss și Mister. Astfel, punându-se în lumină diamantul sufletesc al fiecăruia. Fabian – inteligență socială și ritmică; Eduard Toma – carismă și priză la public; Alexia Demostene – încredere în sine și determinare; Emil Floricică – super energie și tonus admirabil; Alina Văcăruș – ambiție și dorință de a reuși; Mihaela Bîrsan – loialitate, deschidere și implicare; Patric Borlan – dinamism și spontaneitate; Flavius Ioniță – umor și expresivitate; Răzvan Buiac – abilitatea de a fi magic pur și simplu; Andreea Cojocaru – stil, eleganță și o voce de aur; Alexia Vișan – inteligență muzical-ritmică; Nedeea Horvath – frumusețe, inteligență socială și o stimă de sine admirabilă; Antonio Dode – inteligență socială și muzicală; Gabriela Iancu – ambiție și perseverență.
  6. Primul bal în care titlurile de Miss și Mister Boboc Danubius-2023 au fost acordate elevilor Andreea-Bianca Cojocaru și Emil-Aurel Floricică. Felicitări!
  7. Primul bal în care, în urma votului online, cei mai populari boboci au fost desemnați: Alexia-Marilena Demostene și Eduard-Paul Toma. Felicitări!

Toate mărturiile vorbesc despre o ediție de succes. Participanții au avut o seară superbă, facilitată de toți cei implicați, organizatori, concurenți, profesori diriginiți, profesori invitați, directori, părinți susținători, prieteni. Felicitări tuturor!

Vezi albumul foto și video