AVEM UN ORAȘ DE CONSTRUIT. HAI ȘI TU! VOCEA TA CONTEAZĂ.

Auzim frecvent: „vrem o țară ca afară!”, „nu ne mai facem bine!”, dar noi cum și când vom contribui la schimbarea mult dorită?

Fiecare dintre noi este responsabil pentru starea de bine individuală și colectivă.

„Avem un oraș de construit. Hai și tu!” este gândit ca o acțiune de conștientizare, inițiată de Lori și Luci, la care au participat elevi ai liceului Danubius, gazdă fiind Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce.

Obiectivul proiectului este de a păstra tinerii călărășeni în orașul natal. Cum?

În primul rând, ascultându-i. În al doilea rând, căutând soluții. Și, dacă ar mai fi un al treilea rând, depinde, într-o mare măsură, de fiecare dintre noi.

În sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași, aceștia au transmis primarului dorințele lor. Amintim câteva dintre ele.

Elisa se vede studentă la ea în oraș. Prin urmare, și-ar dori să existe, în Călărași, mai multe facultăți.

Mădălin, căpitanul echipei de fotbal a Liceului Danubius U18, visează la un teren și o sală de sport adecvate la el în școală.

Valentin își dorește un campus tehnic și mai multe autobuze pentru elevii navetiști.

Ionuț propune un spațiu pentru camping.

Andreea crede că orașul nostru merită mai multă culoare și blocuri renovate.

Luci și Lori consideră că Universul a fost darnic din punct de vedere geografic. Un oraș cu plaje generoase, insule impresionante, dar aproape necunoscute, păduri pentru pasionații de vânătoare merită să fie turistic. O oportunitate ar fi organizarea unor festivaluri pe plajă, care să atragă turiști.

Apreciem profesionalismul, răbdarea și seriozitatea domnului primar, care a clarificat nelămuririle copiilor și a promis că, în viitorul apropiat, multe dintre așteptările lor vor fi bifate.

P. S. Domnule primar, noi, jurnaliștii, vom fi cu ochii pe bifele dvs.! Vom veni și la ședințe ale Consiliului Local🙂.