Mesajul prof. Loredana Fulga, la aniversarea de 15 ani a Centrului de Jurnalism din Liceul Danubius.


❤️Cu 15 ani în urmă, am gândit o altfel de școală, una destinată tinerilor defavorizați și nu numai. O școală bazată pe100% practică, în care copii obișnuiți descoperă că au superputeri. Un mediu securizant și familial, într-un cuvânt: outdoor.

Rezultatele așteptate au fost vizibile încă de la prima serie de cursanți. Jurnaliștii CESCUJUR, care nu au avut suport financiar și chiar emoțional (unii dintre ei proveniți din case de copii sau luați în plasament, crescuți doar de bunici, părăsiți de părinți, iar, în cazuri fericite, cu părinți plecați în străinătate) au șansa angajării pentru a se susține în facultate.

Toată activitatea desfășurată în Centru este organizată pe cele 3 componente mass-media: televiziune, radio, presă scrisă.

În fiecare an, echipa de producție se schimbă. Vara, absolvenții pleacă, toamna, boboceii vin în echipă, unde își găsesc locul: cei cu abilități de comunicare scrisă și vorbită și cei care au abilități tehnice pe care, în timp și tot în Centru, le perfecționează.

La sfârșitul clasei a XII-a, au deja formate competențe și abilități în următoarele specializări: redactor, corector, prezentator, fotoreporter, reporter, realizator emisiuni, editor video, grafică, tehnoredactor, operator prompter, operator imagine, regizor film și TV, producător imagine- film și TV multimedia, tehnician sunet-montaj, producător foto-audio-video, digital editor, comentator, specialist relații publice (PR), specialist în publicitate și marketing, specialist advertising jurnalist (social, economic, cultural, politic, sportiv, european, de investigație etc.).

Activitățile din Centru implică foarte multă pasiune, creativitate, logică, voință și devotament.

Cu toate acestea, Centrul de Jurnalism este mai mult decât o poveste despre Jurnalism. Este CASA departe de CASĂ.

De 15 ani, inimile noastre bat la unison. Și, astăzi, Universul a trimis un gând fiecăruia dintre noi. Pentru că noi toți suntem o echipă sufletistă și super profi. Suntem o poveste de iubire.

❤️#CreștemCuDragoste#Danubius_TheBest

Vezi albumul foto