Day_Of_Peace

Ziua de 21 septembrie este dedicată păcii și în special, absenței războiului și a violenței.

Ziua Internațională a Păcii trebuie sărbătorită, prețuită și înțeleasă de fiecare om de pe pământ. Doar așa, PACEA va rămâne AICI.

Miercuri 21 septembrie 2022, de Ziua Păcii, jurnaliștii CESCUJUR, au sărbătorit prin cântece, dezbateri, mesaje inspiraționale și desene.

Săfie_paceîn_lume🌍✌️🕊️🙏

Vezi albumul foto realizat cu această ocazie.

„Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare .

Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City). Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca «un memento al costului uman în război». Pe inscripția de pe o parte se poate citi, «Trăiască pacea absolută în lume»”. Sursa