Compania TenarisSilcotub a acționat pe trei  direcții privind activitatea din  Liceul ”Danubius” Călărași în anul școlar 2021-2022:

 1. Acordarea de burse elevilor din Liceul ”Danubius” Călărași.
 2. Selecționarea anumitor elevi din Liceul ”Danubius” Călărași în vederea desfășurării stagiilor de pregătire practică la TenarisSilcotub.
 3. Sponsorizarea de către TenarisSilcotub a proiectului ”TECH TEACH LEAGUE” în perioada 05.11.2020-22.06.2021 și  finalizat pe 07.09.2021.

 1. TenarisSilcotub a lansat un  program prin care a recompensat eforturile la învățătură din anul școlar 2020-2021 pentru elevii care își doresc o meserie tehnică. Compania TenarisSilcotub a oferit în acest an 250 de burse pentru elevii care urmează profile tehnice pentru industrie în cele 6 licee partenere.  Sugestiile elevilor primite după programul de anul trecut au fost ascultate, iar  programul din acest an a fost  îmbunătățit.

TenarisSilcotub a acordat și în  anul școlar 2021-2022 burse elevilor din clasele X-XII din cadrul Liceului ”Danubius” Călărași. Elevii din aceste clase au fost  de la profil tehnic cu următoarele specializări: electronică automatizări-tehnician operator tehnică de cacul, electric-tehnician în instalații electrice, electronică-automatizări-tehnician în automatizări.

În vederea acordării burselor s-au analizat dosarele elevilor cu ajutorul unei aplicații online pe o platformă dedicată și s-a stabilit scorul final final, iar nota finală  în baza căreia s-a construit clasamentul final a fost compusă din:

 • Media generală an școlar  2020/2021 60%
 • Chestionar socio-economic 20%
 • Test de matematică 10%
 • Test de logică 5%
 • Chestionar privind moțivatia aplicantului 5%

Platforma și testele au fost coordonate  de la sediul TenarisSilcotub din Zalău.

Au obținut burse de la TenarisSilcotub un număr de 36 de elevi, astfel:

 • – 7 elevi de clasa a XII-a, specializarea electronică-automatizări-tehnician în automatizări;
 • – 14 elevi de clasa a XI-a, specializarea electronică-automatizări-tehnician în automatizări -de la clasa a XI-a E;
 • – 7 elevi de clasa a X-a, specializarea  electronică automatizări ;
 • – 8 elevi de clasa a X-a, specializarea electric-tehnician în instalații electrice,.

Pe 31.03.2022 elevii  au fost premiați în cadru festiv la sediul TenarisSilcotub  Călărași.

2.  TenarisSilcotub a analizat activitatea elevilor de la  Liceul ”Danubius” Călărași și a stabilit ca un număr de 5 elevi de la profilul tehnic în anul școlar 2021-2022 să efectueze stagiul de pregătire practică la sediul acestuia din Călărași.

3.”TECH TEACH LEAGUE

Proiectul educațional ”TECH TEACH LEAGUE” a fost sponzorizat de  TenarisSilcotub în vederea sprijinirii cadrelor didactice care  susțin lecții online în perioada pandemiei sau după aceea. În cadrul atelierelor s-au prezentat metode și tehnici tradiționale, dar și moderne.

Organizarea atelierelor a fost foarte bună și participanții s-au bucurat de fiecare moment petrecut  împreună cu colegii din  liceele din țară (proiectul educațional ”TECH TEACH LEAGUE” a fost organizat online).

Din cadrul Liceului ”Danubius” Călărași au participat profesorii: Drăgan Emilia, Ispir Mirela și Cișmașu Florin.

Valorile sunt foarte importante și este util să le cunoaștem și să le dezvoltăm, iar proiectul ”TECH TEACH LEAGUE” ne-a oferit acest prilej.

Prof. Drăgan Emilia

Responsabil  aria curriculară Tehnologii

Prof. Cișmașu Florin