Vineri, 04 martie 2022, Lăcrămioara Ionescu și Mădălin Nicolae, studenți călărășeni în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – Universitatea Ovidius din Constanța, au organizat activități de popularizare în rândul viitorilor absolvenți ai Liceului Danubius.

Cei doi studenți fac cinste educației călărășene, Mădălin este absolvent al Colegiului Economic, student în anul II și președinte al Asociației „PSY”, organizație non-guvernamentală din cadrul Universității Ovidius, în același timp Asociația studenților din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, iar Lăcrămioara este absolventă a Liceului Danubius, studentă în anul II și vicepreședintele specializării Asistență socială în cadrul Asociației Studenților ”PSY”.

Cei doi studenți au planificat și desfășurat activități interesante cu elevii claselor a XII-B, a XII-a C și a XII-a D.

„Vă recomand tuturor, să luptați pentru ceea ce vă doriți cu adevărat! Dar, conform spuselor lui Steve Jobs, de la Universitatea Stanford, „Trebuie să aveți curajul să vă urmați inima și intuiția. Ele știu deja ce vă doriți cu adevărat să deveniți. Toate celelalte lucruri sunt secundare”. Mi-a făcut plăcere să coordonez această activitate alături de colegul meu, Mădălin, dar și să îmi revăd foștii profesori! Prin urmare, vă doresc tot ce e mai bun, multe realizări și atingerea punctelor de pe harta înfăptuită de către voi, dragi elevi!”

Lăcrămioara Ionescu

„În primul rând, îi mulțumim doamnei Director Dinu Stanciu Elena pentru faptul că ne-a adresat invitația de a lucra cu elevii claselor a XII- a B, D și G! În al doilea rând, îi mulțumim doamnei Prof. Consilier Școlar Ana Ștefan, doamnei Prof. Ștefănescu Anișoara și domnului Prof. Dumitrel  Toma pentru că au acceptat să lucram cu claselor dumnealor! De asemenea, le mulțumim foarte mult elevilor pentru că au lăsat inhibițiile de-o parte și au lucrat cu noi! Ca o concluzie în ceea ce privește activitățile pe care le-am desfășurat ieri, ei bine, mă bucur foarte mult pentru că am lucrat împreună! Vă mulțumesc!”

Mădălin Nicolae

Alături de studenți s-a aflat dna. prof. Ana Ștefan, consilier școlar al Liceului Danubius.

„Multumiri fostei eleve a liceului Danubius, Ionescu Lăcrămioara si colegului Niculae Madalin, studenți la Universitatea Ovidius Constanța pentru treining destinat elevilor cl. XIIB, C, D. Apreciem strategia care a imbinat jocul cu activitatea in echipa, implicarea si modul original de a prezenta oferta facultatilor. Feedback-ul elevilor a fost pozitiv.”

prof. Ana Ștefan

Elevii au fost însoțiți de profesorii diriginți.

„Reprezintă o bucurie mare să vedem foștii elevi călărășeni în poziții de reprezentativitate la nivelul organismelor asociative ale studenților din Universitatea Ovidius, iar responsabilitatea lor, dovedită prin întoarcerea în liceele proprii, cu misiunea de a-i susține pe colegii mai mici în alegeri academice importante, este o mărturie puternică privind calitatea educației liceale din Călărași și universitare, din Constanța.”

prof. Dumitrel Toma

Activitățile studenților constănțeni pot fi urmărite în paginile https://www.facebook.com/AspOvidius/ și https://instagram.com/aspovidius?utm_medium=copy_link.

Informații detaliate despre Universitatea Ovidius pot fi obținute din site-ul https://univ-ovidius.ro/

Vezi albumul foto