Pe elevii clasei a XI-a C de la Liceul „Danubius” Ziua Educatorului i-a găsit alături de profesorul diriginte, în centrul orașului Călărași, lucrând împreună la un proiect adecvat specializării acestora (științe sociale). Practic, elevii construiesc o hartă multistratificată a zonei centrale a municipiului Călărași (Zona Orizont). Lucrând în perechi sau grupe mici, elevii au explorat realitatea urbană, identificând elementele caracteristice acesteia (instituțiile culturale, educaționale, religioase, agenți economici, monumentele, elementele de infrastructură, mobilierul urban, elementele arhitectonice, interacțiunile interumane, elementele de vestimentație așe cetățenilor, preocupări și activități umane, sunetele specifice diverselor zone, atitudinile cetățenilor vizavi de oraș și chiar, în mod original,  atitudinea mistică și cultul moaștelor în rândul cetățenilor intervievați).  

Elevii și-au ales teme de cercetare și, cu ajutorul telefoanelor si programelor specifice, au realizat fotografii, au realizat interviuri stradale, au notat informațiile obținute, au înregistrat sunetele specifice zonei urbane delimitate de Liceul Danubius” (în nord), Autogara Orizont (în sud), Liceul Teoretic Mihai Eminescu” (în est), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (în vest).

Produsul final este reprezentat de o hartă online a zonei explorate de elevi, multistratificată, care va fi publicată în site-ul Liceului „Danubius” (www.danubius.info). Vizitatorii vor putea alege fiecare strat (layer) al hărții, obținând acces la realitățile surprinse și percepute de elevi, astfel încât imaginea de ansamblu a centrului urban fie cercetată la nivel de detaliu.

Activitatea reprezintă o modalitate atractivă și bazată pe interesele elevilor, de familiarizare cu metodele de cercetare științifică (observația, descrierea, experimentul), dar și cu metodele specifice cercetării și investigației sociologice (metode transversale, de observatie, statistice etc.)

Straturile hărții sunt:

          Vestimentație  (Andreea Cișmașu)

          Elemente naturale (George Florescu)

          Elemente antropice (Mihai Barbu, Cătălin Petre, Cristian Iordan)

          Interviuri stradale (Nicoleta Reghiș, Cristina Spirache, Gabriela Drăgan)

          Infrastructură (Cristian Nicolae, Alexandru Samoilă)

          Instituții culturale, educaționale și religioase (Nicoleta Laura Gașpar)

          Trafic (Iulian Arpășanu)

          Zgomote specifice (Cristache Adriana)

          Agenți comerciali (Tonea Mihaela Nicoleta)

          Interacțiuni interumane (Mugurel George Barbu)

          Atitudini mistice și cultul moaștelor (Andrei Bogdan Ghiță)

Realizarea hărții digitale i se datorează elevului Mugurel George Barbu.