Joi, 14 februarie 2012, va fi dat startul celei de-a doua sesiuni de training, dedicata elevilor calaraseni, in cadrul Programului ACT – Actioneaza, Comunica, Transforma, program initiat de Asociatia Clubul Liderii Mileniului Trei, in parteneriat cu Fundatia ADAMOS, si finantat prin programul Raiffeisen Comunitati.

Proiectul este dedicat cresterii abilitatii de leadership printr-un program de training care sa contribuie la dezvoltarea unui set nou de aptitudini si competente – comunicare, lucru in echipa, gandire strategica, negociere, creativitate – de care sa se foloseasca in viitor atat pe plan personal, academic cât si profesional.

Dragos Apostu: „Pentru că dorim să vedem cum utilizează aceste concepte am planificat o activitate care sa se finalizeze cu ceva cât se poate de material si palpabil. În cadrul zilelor de training va exista o sesiune de brainstorming in care ii vom provoca sa viseze la cum isi doresc sa fie Comunitatea lor in următorii 10 ani. Toate ideile, gandurile si dorintele tinerilor participanti vor fi pictate, vopsite, imprimate pe unul dintre zidurile orasului. Constituiţi în echipe vor face şi demersurile legale pentru obţinerea acordului din partea autorităţilor locale de a picta respectivul perete. Această activitate se va face sub directa îndrumare a tutorelui şi a echipei de proiect care va fi mereu alături de elevi.”

Proiectul are 3 mari obiective:

– sa deruleze trainingul cu rezultatul de a dezvolta un set de aptitudini si abilitati transferabile de leadership;
– să îi ajute pe tineri să se exprime într-un mod nou, creativ;
– sa creasca gradul de implicare a tinerilor in comunitate, dar si cresterea gradului de sprijinire a initiativelor tinerilor de catre institutiile locale.

Programul pentru cele trei zile de training:

Joi, 14 decembrie de la 15.00 – 19.00
Vineri, 15 decembrie de la 10.00-17.00
Sambata, 16 decembrie de la 10.00-15.00

Programarea initiala prevedea desfasurarea trainingului in luna decembrie, insa conditiile meteo au impiedicat respectarea acesteia.

Traineri pentru sesiunea de formare: Dragos Apostu si Irina Moldoveanu

Tutori pentru coordonarea echipelor: Simona Mihai, Adela Barz (Colegiul National „Barbu Stirbei”) si Ancuta Abele, Dumitrel Toma (Liceul „Danubius” Calarasi).

Elevii participanti au fost selectati in urma inscrierii in site-ul proiectului, acestia provenind din Liceul „Danubius” si Colegiul National „Barbu Stirbei” Calarasi.

Deschide articolul referitor la programul ACT – Actioneaza, Comunica, Transforma

Vedeti albumul foto realizat in urma trainingului sustinut la Colegiul National Silvania din Zalau.
Viziteaza site-ul proiectului