Un nou articol aparut in cotidianul Observator de Calarasi reflecta actiunea de sarbatorire a Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, actiune la care au luat parte si elevi din Liceul „Danubius”.

În fiecare an, în data de 13 octombrie este marcată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” (ISU) Călăraşi, această zi a fost sărbătorită cu o zi mai devreme.

Din data de 21 decembrie 2009, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a stabilit ca ziua de 13 octombrie să fie desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea acestora, dar şi pregătirea pentru dezastru. Această zi reprezintă o oportunitate de a creşte gradul de conştientizare a riscurilor dezastrelor şi de a promova o cultură globală a reducerii riscului producerii acestora şi diminuării consecinţelor provocate de ele. Este ştiut faptul că în fiecare an, 250 de milioane de persoane sunt afectate de dezastre naturale, iar statisticile arată că frecvenţa şi intensitatea lor sunt în creştere. Uniunea Europeană recunoaşte faptul că educaţia, pregătirea şi schimbul de informaţii reprezintă modalităţi eficiente de a pregăti populaţia într-un mod mai bun, pentru a face faţă dezastrelor naturale. Astfel, cu ocazia acestui eveniment, ISU Călăraşi a organizat la sediul instituţiei, vineri, 12 octombrie, „Ziua Porţilor Deschise”, la care au participat aproximativ 280 de elevi din cadrul mai multor unităţi de învăţământ din judeţul Călăraşi. Au fost desfăşurate o serie de activităţi dedicate acestei zile, atât la Detaşamentul de pompieri Călăraşi, cât şi la Detaşamentul de pompieri Olteniţa. De asemenea, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora şi au prezentat mijloacele de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare a acestora. Elevii care au luat parte la acţiune s-au arătat foarte încântaţi de exerciţiile demonstrative întreprinse de pompieri şi cu siguranţă gradul lor de conştientizare privind riscurile dezastrelor naturale a crescut semnificativ.

Citeste tot articolul in site-ul cotidianului Observator de Calarasi

Vezi albumul foto