Vineri, 4 mai 2012, incepand cu ora 11, 12 elevi din Liceul „Danubius” au participat la proiectul Asociatiei „Art Perspective” – „Diversitatea ca Libertate de Exprimare”, organizat cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Libertatii de Exprimare.

Proiectul a fost initiat si coordonat de dl. Alexandru Grama, colaborator al Fundatiei Codecs in cadrul programului Liderii Mileniului Trei.

Scopul proiectului a vizat transmiterea de catre tineri, prin forme creative, a ceea ce cred ei ca reprezinta conceptele de: Libertate, Exprimare si Diversitate.
Cuvantul de ordine: Buna dispozitie si rasul
Metoda:  scriere creativa de texte si conceperea de postere
Rezultatul final:  textele, sloganurile si posterele vor fi editate pe suport CD, brosura si carti postale
Durata activitatii: 3h
Dupa aceasta activitate, a fost organizat un concert de muzica folk (14-15.45), in cadrul Centrului de jurnalism.
Concertul de muzica folk a beneficiat de participarea extraordinara a interpretului si artistului Dan Vasilescu (trupa Acum), insa in mod spontan, s-au alaturat evenimentului si doua formatii de elevi din cadrul Colegiului National „Barbu Stirbei” : trupa „Orizonturi” (Vladulescu Catalina, Cristache Crina, Eremia Radu) si trupa „Opus” (Neagu Raluca, Matei Mihai, Soare Ionut Cristian).
La concert au participat si alti elevi din Colegiul Economic Calarasi, Colegiul National „Barbu Stirbei” Calarasi si din Liceul „Danubius”.
Profesori implicati in organizarea evenimentului: Daniela Minea, Valentin Jelescu (Colegiul Economic), Simona Mihai (Colegiul National „Barbu Stirbei”).

Vezi albumul foto realizat in urma desfasurarii activitatii.

Responsabili: Alexandru Grama – „Art Perspective”, Loredana Mira – „CESCUJUR” & Dumitrel Toma – Liceul „Danubius”