Proiectul Cinematografic CINEFORUM

În cadrul acestui proiect se urmãreşte promovarea valorilor, deschiderea faţã de culturi diferite, promovarea integrãrii culturale, împãrtãşirea de informaţii despre diferite realitãţi şi crearea unui comportament adecvat la astfel de manifestari culturale.

Evenimente, stiri, informatii pot fi vizionate in retrospectiva de sarbatori, pe televiziunea COOL TV, dar si in noul numar al ziarului A-MICII!

GALA DE CRACIUN

Pe data de 17 decembrie 2010 la Centrul Scolar Si Cultural De Jurnalism a avut loc Gala de Craciun a tinerilor jurnalisti elevi si studenti de la CESCUJUR.Cum s-a desafasurat, ce personalitati au fost prezente si ce suprize au fost organizate puteti vedea pe Televiziunea COOL TV.

 

NOAPTEA LIVE-REVELION CESCUJUR

Dupa frumosul eveniment desfasurat la Centrul de Jurnalism si anume Gala de Craciun ,jurnalistii au avut parte de o noapte de neuitat,noaptea live la RADIOSHIQ .Ce emisiuni s-au realizat si cum s-au distrat jurnalistii puteti urmari la Televiziunea COOL TV.

 

MOS CRACIUN

Mos Craciun a fost darnic si in acest si a venit si la copii de la gradinita care au fost fericiti de venirea acestuia si de cadourile primite si i-au cantat mosului si poezii si colinde.Vizionare placuta.

 

ECO-PROVOCAREA

Multi dintre noi incercam sa pastram un mediu curat de accea s-a format si acest grup intitulat Eco-Provocarea care incearca sa-i indemne pe oameni sa duca o viata mai sanatoasa.Pentru promovarea acestui proiect sponsorizat de Tenaris Silcotub au fost invitati la o emisune RADIO SHIQ pentru a ne impartasi planurile de viitor.

 

ELEVII DANUBIUS SI-AU COLINDAT PROFESORII

In Grupul Scolar Danubius pe 20 decembrie a fost o adevarata sarbatoare,elevii si-au incantat profesorii cu colinde traditionale iar profesorii au fost multumiti de initiativa acestora si i-au felictat pentru frumoasa surpriza. Spectacolul il puteti vizualiza pe Televiziunea COOL TV.

 

COLINDE IN CASA DOMNULUI

O multime de elevi ai municipiului Calarasi imbracati frumos si curati spiritual au colindat in Casa Domnului . Vizionare placuta !

 

SFANTA BOBOTEAZA LA CALARASI

Sfanta Boboteaza s-a desfasurat si in acest an la Calarasi. Sute de oameni au fost prezenti la aceasta importanta sarbatoare incercand sa-si purifice atat mintea cat si sufletul.Intregul eveniment la Televiziunea COOL TV.

 

CESCUJUR SI LICEUL DANUBIUS PREMIATE LA 10 PENTRU CALARASI

Daca in cele 10 editii desfasurate au fost premiate personalitati ca Madalina Manole si Stefan Banica Jr. in anul acesta ,la cea de- a XI editie premiate doua extraordinare valori Calarasene si anume Denisa Parvu si Gabriela Amzaru care au luat si premiul omul anului.

SONDAJ  CESCUJUR: Cunoaşteţi versuri de Adrian Păunescu?

Cu toţii ştim că pe data de 5 noiembrie s-a stins din viaţă marele poet Adrian Păunescu.Televiziunea COOL TV s-a gândit să facă un sondaj de cunoaştere şi a încercat să afle de la călărăşeni ce părere au despre el şi ce versuri scrise de acesta îşi amintesc.

 

O NOUA EMISIUNE LA COOL TV – Fii Star,Fii Voluntar!

În grila televiziunii COOL TV a mai apărut o nouă emisiune numită “Fii Star, Fii Voluntar!”realizată de Cătălina Vlad ce are ca scop schimbarea concepţiei oamenilor, şi anume de a-i ajuta pe cei nevoiaşi, de a face un bine necondiţionat. În această primă ediţie a fost invitată directoarea Crucii Roşii Române-Filiala Călăraşi, Aura Cecilia Giurcă, care a vorbit despre ce înseamnă şi cu ce se ocupă Crucea Roşie.

 

CINEMA COOL

Luna aceasta ne-au fost prezentate de Darius Claudiu Stoian la emisiunea COOL TV filmele:”Due Date”;”Scott Pilgrim vs.the World şi „Harry Potter and the deadly Hallaws şi nu în ultimul rând secvenţe de la Festivalul Internaţional de Film Amiens- Franţa

Vizionare plăcută!

 

„LIDERII MILENIULUI TREI”-Lansare la Danubius

În cadrul zilei de 5 noiembrie 2010 a avut loc la Danubius inaugurarea proiectului „Liderii mileuniului trei”. Progrmul se va derula în perioada octombrie 2010-iulie 2011 şi va pregăti 72 de liceeni din Călăraşi şi 192 din judeţul Zalău.La acest proiect participă elevi din Grupul Şcolar Danubius,Colegiul Naţional Barbu Ştirbei şi Colegiul Economic.

 

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM DE LA AMIENS

Jurnaliştii Centrului Şcolar şi Cultural de Jurnalism CESCUJUR elevi şi studenţi, au participat la cea de a 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Amiens,Franţa a desfăşurat în perioada 12-20 noiembrie.Aceştia au realizat sondaje, au intervievat realizatorii de film, organizatorii festivalului şi au interacţionat cu tinerii francezi.

 

TRENDY SHOW

Emisiunea Trendy Show a ajuns la a al 2-lea sezon-„American Music Awards 2010” motiv pentru care spuma muzicii americane s-a strans pentru a face show. Cum au fost criticate vedetele de relizatoarele emisiunii Iuliana Paşalău şi Steluţa Preda urmariţi pe televiziunea COOL TV.Vizionare plăcută!

“DANUBIUS”-SINGURUL LICEU DIN JUDEŢ LAUREAT LA FAZA NAŢIONALĂ

FILMUL “GENIUL PIERDUT”-LOCUL II LA NAŢIONALĂ Muncă, muncă şi iar muncă…responsabilitate, devotament, dăruire,reguli şi principii, aceasta este reţeta cu care CESCUJUR a reuşit această performanţă. Pentru filmul “Geniul Pierdut –regizor Darius Claudiu Stoian – s-a lucrat 50 de ore în continuu. ”ORI TOTUL, ORI NIMIC!” Motto-ul profesoarei Loredana Mira.

CURATENIE DE IARNA LA AMFITEATRUL TINERETII IMPACT DANUBIUS

Miercuri, 24 11 2010, la ora 14:00, membrii Clubului IMPACT Danubius, au desfasurat “curatenia de iarna” a Amfiteatrului Tineretii, din apropierea Bisericii Sfintii Apostoli Petru si Pavel, a cincea actiune de acest fel, desfasurata in anul curent, in cadrul proiectului Amfiteatrul Tineretii

 

 

BALUL BOBOCILOR DANUBIUS 2010

Sambata, 15 octombrie, a avut loc Balul Bobocilor 2010. Perechea castigatoare la concursul de miss si mister a fost formata din Ana Maria Zagareanu si Ionut Daniel Stancu. Juriul a fost format din profesorii Loredana Mira, Dumitrel Toma, domnul director Emil Isvoranu si Andreea Antonescu. Cei ce au facut atmosfera mai placuta au fost invitatii de onoare: artistul de muzica hip hop, Criss Blaziny si cantareata de muzica dance, Andreea Antonescu, împreuna cu Dj-ul clubului Blue.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

BANCA DE ALIMENTE

Pe data de 15 octombrie 2010 a avut loc la Piata Big inaugurarea proiectului “Banca de Alimente “.Crucea Rosie Romana a infiintat un astfel de proiect inregistrat la nivel national si in judetul Calarasi coordonat de directoarea Aura Giurca. Acest proiect incearca sa le ajute pe aceste persoane oferindu-le un nivel de trai decent, asta inseamna ca, daca aveti posibilitatea materiala si un suflet bun puteti merge in magazinele mari din Calarasi unde veti gasi cutii pentru a dona si dumneavoastra.Hraneste un vis, o lume fara foame!

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SAPTAMANA NATIONALA A SPATIULUI COSMIC

O parte dintre elevii Grupului scolar Danubius, împreuna cu colegi de-ai lor de la Colegiul Economic si Scoala cu clasele I-VIII Mihai Viteazul, au participat pe data de 3 Octombrie 2010 la o excursie tematica la Facultatea de Fizica de pe platforma Magurele. Scopul acestei excursii a fost participarea la activitatile care au avut loc în cadrul facultatii cu prilejul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic (4-10 Octombrie). Programul activitatii a fost atractiv ºi interesant, elevii asistand la experimente,interactive, prezentari din domeniul astronomiei, expozitii de arta.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

Topul firmelor & Targul Anual “Expo Euro Dunarea”

Camera de Comert Industrie si Agricultura (CCIA) Calarasi a organizat joi, 14 octombrie 2010, Topul firmelor din judetul Calarasi – editia 2010, începand cu ora 12,00, pe platoul din fata Prefecturii Calarasi, acolo unde a avut loc si Targul Anual Expo Euro Dunarea. La acest eveniment au participat numeroase oficialitati printre care : Clasamentul a fost realizat în functie de rezultatele economice financiare din anul 2009, anul trecut peste 600 de firme intrand în Topul firmelor din judetul Calarasi.Anul acesta peste 500 de firme s-au calificat în Topul firmelor din judetul Calarasi.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ELEVII CALARASENI- „CU MIC CU MARE…PRIN UNIVERS’’

O parte dintre elevii Grupului scolar Danubius, împreuna cu colegi de-ai lor de la Colegiul Economic si scoala cu clasele I-VIII Mihai Viteazul au participat pe data de 3 Octombrie 2010 la o excursie tematica la Facultatea de Fizica.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

NOI PROIECTE FRANTA-CESCUJUR

Centrul de Jurnalism a fost onorat cu prezenta realizatoarei de film Nawal Narbesla din Franta. În cadrul dialogului purtat de jurnalisti cu invitata speciala, s-au pus în tema potentiale proiecte care pot fi realizate pe viitor în colaborare cu Franta.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A

ANULUI SCOLAR LA PALATUL COPIILOR

În aceasta luna a avut loc festivitatea de deschidere a unitatii de activitati extrascolare Palatul Copiilor. Festivitatea a fost deschisa de directorul Stefan Tudosoiu si un sobor de preoti calaraseni.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ZILELE MUNINCIPIULUI CALARASI

A intrat în traditia municipiului, ca la sfarsitul lunii octombrie a fiecarui an, sa se sarbatoreasca “Zilele Municipiului Calarasi”.  Evenimentul a ajuns la editia a V-a,  iar desfasurarea a avut loc pe parcursul a 4 zile în Piata Prefecturii.  În cadrul programului invitati de exceptie au fost: ”Irina Loghin”, ”Hi-Q”, ”Caravana lu’ Axinte ”, ”Spitalul de urgenta ” precum si alti invitati, care au încantat cu muzica si talentul lor. La acest eveniment au fost prezenti si jurnalistii CESCUJUR.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

LET’S DO IT ROMANIA

Pe data de 25 octombrie 2010 a avut loc o actiune la nivel national în cadrul proiectului “Let’s Do It Romania”. Cum era de asteptat, au participat la ziua de curatenie nationala si elevi din Grupul Scolar ”Danubius” cat si jurnalisti din Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism – CESCUJUR.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

JURIUL FESTIVALULUI 7 ARTE LA CESCUJUR

Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism (CESCUJUR) a avut oaspeti de exceptie, prof. univ. dr. Florin Mihailescu, prof. univ. dr. Sorin Botoseneanu, Gheorghe Ceausu, doctor în estetica filmului- filmolog. Jurnalistii au avut ocazia sa stea fata în fata cu unii dintre cei mai talentati profesori ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie “Ion Luca Caragiale”. Acestia le-au explicat tinerilor jurnalisti tehnici de film, televiziune si teatru.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

FESTIVALUL DE FILM 7ARTE

De 12 ani, Centrul Cultural Judetean Calarasi organizeaza în fiecare an unul dintre cele mai asteptate proiecte culturale, „Festivalul National de Film 7 Arte“. Anul acesta s-a desfasurat  în perioada 22-24 octombrie 2010 cu participare internationala. Spre surprinderea tuturor, anul acesta, la Festivalul de film “7 Arte” a participat si Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism CESCUJUR cu 3 filme de exceptie. Acest fapt a demonstrat ca si în Calarasi se pot realiza filme si chiar unele de interes: „FII STAR, FII VOLUNTAR”, “GENIUL  PIERDUT”, ”CESCUJUR, O ALTFEL DE SCOALA”.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

OASPETI LA CESCUJUR- TELEVIZIUNEA  OTV

CESCUJUR-ul a fost onorat cu prezenta celebrului jurnalist Dan Diaconescu. Profesorii Loredana Mira si Sorin Danciu le-au facut, din nou,marea surpriza  de a avea invitatii jurnalisti recunoscuti si consacrati . Jurnalistii au aflat tot ceea ce i-a interesat în legatura cu o cariera în jurnalism, bineînteles, în cadrul unei conferinte de presa. Cu totii au fost emotionati de prezenta lui Dan Diaconescu, însa aceste emotii au fost constructive, din fericire, invitatul fiind placut impresionat de dotarile din Centrul de Jurnalism.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

JURNALISTII CESCUJUR IN FRANTA

Jurnalistii CESCUJUR au fost în Franta într-un proiect International alaturi de Franta, Germania, Rusia, Maroc, Tunisia si Egipt. CESCUJUR a impresionat delegatiile prin prezentarea filmului cu activitatea jurnalistilor, cu superbul colaj de dansuri si, nu în ultimul rand, cu minunatele sarmale si chiftele romanesti. Zilele la Paris au fost superbe- shopping, vizite si, bineînteles, temperatura mult prea ridicata. A fost o experienta de neuitat. Vizionare placuta la Televiziunea CoolTV!

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ROMA, VIS SI REALITATE, ROMANTISM SI ISTORIE

Cand spui Roma, simti acel “ceva” din melancholia asfintitului, simti cele patru taine divine: încredere, lumina, iubire si speranta. Un lucru este cert: ROMA nu moare niciodata!

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CESCUJUR A MEDIATIZAT FESTIVALUL INTERNATIONAL HORA MARE

În luna august, s-a desfasurat Festivalul International de Folclor “HORA MARE”, cel mai complex eveniment folcloric al judetului, asteptat cu mare placere si interes de publicul calarasean. Si în acest an, jurnalistii CESCUJUR au însosit toate delegatiile în judet.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CESCUJUR LA PLAJA

Iata ca, dupa Roma si Paris, jurnalistii CESCUJUR au petrecut o zi de neuitat la plaja cu „profa Lory“. Si, cum era de asteptat, „profa Lory“ a scos cardul si am plecat la cumparaturi pentru organizarea picnicului mult asteptat.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ZIARUL A-MICII

A aparut un nou numar al ziarului A-micii.Lectura pacuta.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

A INCEPUT SCOALA…

Ca de fiecare data la liceul Danubius anul scolar a îceput cu festivitatea de deschidere coordonata de cei doi directori ai liceului Emil Isvoranu si Anca Ursache.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

FRUMOS / URAT PE PAMANT ROMANESC

Cea de a-III-a editie a Simpozionului National “Frumos/Urat pe Pamant Romanesc” a avut loc la scoala “Tudor Vladimirescu” din Calarasi. Simpozionul -coordonat de prof. Adrian Marculescu si beneficiind de sprijinul directorului unitatii scolare, prof. Gheorghe Litu, a relatat un peisaj al sufletului.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CINEMA COOL

Darius Claudiu Stoian ne-a surprins din nou cu cele mai noi filme ale sezonului. De aceasta data, CINEMA COOL a acoperit 9 filme, dintre care 3 sunt romanesti: “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, “Poker”, “Web site story”, “Robin Hood”, “Letters to Juliet” si “Prince of Persia” sunt filme straine ce nu pot fi ratate.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

MANIFESTARILE STIINTEI SI TEHNICII- FLORIN VASILESCU

Iata ca lucrul bine facut se distinge în primul rand prin continuitate. Concursul “Florin Vasilescu” initiat de fundatia G.I.I.F coordonata de prof. Nicolae Micescu a fost principalul organizator al acestei manifestari careia i s-a alaturat Inspectoratul Scolar si Consiliul Judetean Calarasi. In aceasta luna s-a desfasurat la Calarasi cea de-a XII-a editie a Concursului National de Stiinta si Tehnica al elevilor ”Florin Vasilescu” si Sesiunea de Comunicari si Referate a profesorilor editia a VII-a.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

BANCHET

În perioada 21-23 mai, elevii claselor a XII-a, împreuna cu profesorii Liceului “DANUBIUS” au fost plecati în excursia pentru banchetul de sfarsit de clasa a XII-a. Excursia s-a desfasurat în Bulgaria.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

PREMIEREA ANTIDROG

Productiile CESCUJUR au fost premiate la „Mesajul meu Antidrog”, astfel încat, Liceul Danubius a castigat trei premii. Au fost o munca si un efort greu de imaginat si acceptat, pentru ca, la aceste productii, jurnalistii CESCUJUR, împreuna cu prof. Loredana Mira, au plecat acasa dupa 48 de ore. În acest timp, dimineata erau la cursuri, dupa amiaza îsi faceau temele, iar noaptea filmau. A meritat efortul. Loredana Mira avand experienta anului trecut, ocupand locul I la judeteana si locul III la nationala cu filmul „Jurnalul lu’ Robert”. Ne-a mobilizat si iata-ne din nou la nationala, cu filmul “Geniul Pierdut”. Multumim ,profa LORI.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

OASPETI CESCUJUR

CESCUJUR a avut ca invitat special pe Deputatul de Calarasi, Eugen Nicolaescu. Împreuna cu profesorii Loredana Mira si Sorin Danciu, jurnalistii CESCUJUR au adresat numeroase întrebari acestuia, dorind sa afle cat mai multe informatii despre activitatea sa. Deputatul de Calarasi a fost foarte încantat de Centrul de Jurnalism, dar totodata, a ramas placut impresionat de ceea ce realizeaza jurnalistii CESCUJUR! A avut loc o adevarata conferinta de presa în care fostul ministru al sanatatii a facut marturisiri în exclusivitate.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

S-a desfasurat în cadrul liceului Danubius actiunea Sindicatul Cadrelor Didactice Militare Disponibilizate. Au fost puse în tema toate actiunile care s-au realizat pana în prezent si s-au prezentat materiale pe care le-au primit.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

STIREA ZILEI

La televiziunea COOL TV, emisiunea „Stirea zilei”, a fost intampinata cu mult drag de telespectatorii nostri. Realizatoarea acestei editii Ioana Calin, studenta a Facultatii de Jurnalism Comunicare si Relatii Publice, a avut ca invitata pe Mirela Tarsolea, coordonatoarea Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

INGER PENTRU INGER

Trupa Talisman a sustinut un concert sub denumirea „Inger pentru inger” la Calarasi. Membrii trupei au prestat nemaipomenit multimea prezenta fiind foarte incantata. Cei ce s-au bucurat de spectaculosul concert au cumparat CD-uri formatiei, acel CD tinand locul unui bilet astfel banii castigati de pe CD-uri intrand in contul lui Vladut.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

PROIECTUL: CALARASI- UN ORAS CURAT

Calarasi-ul, oras curat, este un proiect de educatie ecologica si constientizare a elevilor si a orientarii in general, privind protectia mediului si responsabilitatea sociala. Proiectul este initiat de Asociatia Durabila Dunarea de Jos, unde sunt implicate 7 licee si grupur scolare din municipiu.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CENTRUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT (CEV)

Asociatia „Fluturasii les Papillons” a initiat in liceul Mihai Eminescu, locatia unde isi desfasoara activitatea impreuna cu Asociatia „Actor Bucuresti”, intalnirea tinerilor cu voluntarii din Serviciul European de Volunatariat din 3 tari ale Uniunii Europene. Anul 2011 va remarca aniversarea a 10 ani de la anul international al voluntariatului celebrat in 2001 la initiativa Organizatiilor Natiunilor Unite.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI

Oameni din mediul rural si urban si-au pus la contributie imaginatia si entuziasmul in cadrul voluntariatului. Jurnalistii CESCUJUR ai liceului ” DANUBIUS” au fost implicati, acestia realizand materiale audio, video si presa scrisa.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

OFERTA SCOLARA

Oferta de scolarizare a liceului ” Danubius” este de invidiat!!!

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

NOAPTEA LIVE LA RADIO SHIQ – SF. GHEORGHE

De Sf. Gheorghe, in cadrul emisiunii „Noaptea Live”, la Radio Shiq, cativa dintre jurnalistii CESCUJUR au fost sarbatoriti: Gheorghe Stoica, Georgiana Serban, Georgiana Jurubita, Adelina Georgiana Gheorghe, George Fronea.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CINEMA COOL

In cadrul emisiunii” CINEMA COOL”, Darius Claudiu Stoian ne-a incantat si de data aceasta cu alte filme bune ale lunii aprilie.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

TRUPA ” TREPTE”

Cu spectacolul ” Sforaie in locul meu”, trupa ” TREPTE” a avut un adevarat succes!

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

JURIZARE ” MESAJUL MEU ANTIDROG”

A avut loc jurizarea ” MESAJULUI MEU ANTIDROG”, jurizare care a avut in vedere toate scolile ce au participat.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

JURNALIST CESCUJUR -VEDETA LA ANTENA 3

In studioul radoului SHIQ a fost prezent absolventul CESCUJUR, Stefanita Purcea. In timpul interviului, acesta a povestit toate intamplarile si peripetiile pe care le-a petrecut in Centrul de Jurnalism, si nu in ultimul rand, cum este sa il filmezi pe Mircea Badea.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SARBATORILE PASCALE LA „DANUBIUS”

In saptamana mare, elevii Grupului Scolar”DANUBIUS” i-au bucurat pe profesori cu un moment muzical si o piesa de teatru despre Iisus Hristos. Coordonatorul acestui moment magic a fost doamna profesoara Cristina Adam.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

PROIECTUL CCRUR- 2010

In cadrul proiectului CCRUR, s-a desfasurat o noua activitate. La invitatia cadrelor didactice din Scoala nr. 149 Bucuresti, 42 de elevi si 9 cadre didactice din Scolile Radu-Voda, Plevna, Vlad- Tepes, Mihai Viteazul si din Grupul Scolar „Danubius” Calarasi au participat la o activitate de o zi in Bucuresti. Profesorul coordonator al acestui proiect este Dumitrel Toma.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CLUBUL IMPACT

In cadrul liceului ” Danubius” activeaza un nou club, recent deschis, numit Clubul Impact. Acest club este pentru tineret si imbina in mod creativ distractia, invatarea si serviciul in folosul comunitatii cu scopul imbunatatirii continue a sinelui si a societatii.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

OLIMPICI LA NATIONALA DE TEHNIC

La aceasta competitie, colegul nostru, Darius Claudiu Stoian, a obtinut locul 3, iar Leonte Gabriel Florin a obtinut mentiune.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

 

RETROSPECTIVA LUNII MARTIE

D-na prof. Loredana Mira a realizat retrospectiva lunii, cuprinzand toate evenimentele desfasurate la Televiziunea COOL TV, la Radio SHIQ si nu în ultimul rand Ziarul Amicii.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

OASPETI DIN POLONIA, BELGIA SI ITALIA

CESCUJUR a avut invitati de exceptie: oaspeti din Italia, Belgia si Polonia. Invitatii au ramas placut impresionati de activitatea elevilor in Centrul de Jurnalism .

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

DE VORBA CU DIRECTORUL

A avut loc o noua editie a emisiunii” De vorba cu directorul”, in cadrul careia elevii liceului „Danubius” au avut noi propuneri.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CESCUJUR LA BRUXELLES

Reprezentantul CESCUJUR, Gheorghe Stoica, premiat de deputatul Nicolaescu in cadrul proiectului „10 de 10”, a fost la Bruxelles.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CINEMA COOL

A aparut o noua editie a emisiunii CINEMA COOL, in cadrul careia sunt prezentate cele mai bune filme ale lunii martie.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

TRENDY SHOW

Ce se poarta in aceasta primavara puteti afla din emisunea TRENDY SHOW a lunii martie.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

8 MARTIE LA CESCUJUR

In cadrul emisiuni Clubul Numer One, invitate au fost mamele jurnalistilor CESCUJUR, elevi ai Grupului Scolar „Danubius”.Ei si-au surprins intr-un mod foarte impresionant mamicile oferindu-le cu mult drag momente de neuitat.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

1 MARTIE LA CESCUJUR

Cu ocazia acestei zile minunate, la CESCUJUR s-au împartit martisoare si flori. Fetele au primit, cu emotie, darurile frumoase ale baietilor: versuri de revenire a primaverii si gesturile tandre. Totul a fost o surpriza neasteptata.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

DECLARATII DE DRAGOBETE

De Dragobete, elevii clasei a X-a D, coordonati de doamna profesoara Vardol Oprica, au realizat declaratii si scrisori de dragoste.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

LANSARE PROIECT

La sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, s-a lansat proiectul “Sprijin financiar pentru realizarea planului de dezvoltare locala a teritoriului Baraganul de sud-est, judetul Calarasi”, finantat în cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

DE VORBA CU DIRECTORUL

In cadrul Centrului de Jurnalism a avut loc emisiunea „DE VORBA CU DIRECTORUL”. Elevii au dezbatut impreuna cu directorul probleme, propuneri pentru aceasta institutie.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

TRENDY SHOW

O noua editie a emisiunii Trendy Show a avut mare succes. Realizatoarele, Iuliana Pasalau si Steluta Preda, au deschis anul cu noi trucuri ale modei pe 2010.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

MIHAI EMINESCU – LA CEAS ANIVERSAR

Cu ocazia implinirii a 160 de ani de la nasterea luceafarului poeziei romanesti doamna prof.Vardol Oprica a comemorat evenimentul impreuna cu elevii Liceului Danubius in Centrul de Jurnalism.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

GALA TINERILOR JURNALISTI

În pragul sarbatorilor de iarna, jurnalistii CESCUJUR au organizat împreuna cu presedinta CESCUJUR, prof. Loredana Mira, si prof. drd. en France Sorin Danciu, Gala de Craciun a anului 2009.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SCRISOARE PENTRU MOS CRACIUN

În data de 18 decembrie 2009, Centrul Cultural Judetean Calarasi a organizat cu ocazia sarbatorilor de iarna spectacolul muzical pentru copii si adolescensi ,,SCRISOARE CATRE MOS CRACIUN”, sustinut de copiii Cercului de muzica ,,Flores Campi”.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

10 PENTRU CALARASI

În luna decembrie, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Calarasi a organizat Gala premiilor Culturale ale Anului 2009-“ 10 pentru Calarasi.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ELEVII SI-AU COLINDAT PROFESORII

În ultima zi de scoala, înainte de vacanta de iarna, profesorii din liceul Danubius au fost surprinsi cu o serie de colinde din partea elevilor

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

BOBOTEAZA

Ca la orice manifestare si de data aceasta jurnalistii CESCUJUR au fost prezenti la sfintirea apelor de Boboteaza .

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SFANTUL ION LA CESCUJUR

Nici bine nu a început anul si doamna profesoara Loredana Mira a mai impus o noua regula în Centru. De data aceasta, a fost regula care ne-a surprins placut pe toti: ,,Din acest moment, toti jurnalistii Centrului îsi vor aniversa zilele de nastere cat si cele de nume în Centru”.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

CINEMA COOL

Odata cu inceperea anului 2010 o editie speciala Cinema Cool a fost lansata in luna ianuarie ,prezentatorul Darius Claudiu Stoian va informeaza cu ce filme s-a terminat anul 2009, Ho Ho Ho si bineasteptatul Avatar. In aceasta editie mai este inclus un ,,preview” cu cele mai asteptate filme ale lui 2010.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SONDAJ EXIT-POLL

6 DECEMBRIE

Din nou, sondajele realizate de CESCUJUR sunt confirmate de realitate. Ceea ce am transmis la ora 21, in seara alegerilor, noaptea (la numaratoarea pararela) a fost confirmat 100% de rezultatele publicate a doua zi de catre Biroul Electoral.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

RETROSPECTIVA LUNII NOIEMBRIE

D-na prof. Loredana Mira a realizat retrospectiva lunii, cuprinzand toate evenimentele desfasurate la Televiziunea COOL TV, la Radio SHIQ si nu în ultimul rand Ziarul Amicii.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

SPECTACOLUL „GLEZNE DE RAMA”

Spectacolul „Glezne de Rama” sustinut de Doru Octavian Dumitru la Calarasi, a adus publicului umor de calitate. Jurnalistii CESCUJUR fiind si de data aceasta prezenti.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

REUNIUNE CORALA

Centrul Cultural Judetean a organizat vineri 27 noiembrie , Reuniunea Corala ce a adus în inima calarasenilor bucurie si încantare.

VEZI FILMUL    CESCUJUR

 

VIOLENTA ÎN SCOLI

Pe data de 25 noiembrie, în cadrul liceului Danubius, s-a desfasurat o noua actiune numita “Violenta în scoli”, Profesor coordonator a fost doamna psiholog Ana Stefan. Aceasta emisiune a avut ca scop realizarea unei discriminari între agresivitate si violenta,

VEZI FILMUL    CESCUJUR

 

 

PRICHINDEII ITI DAU NOTE

În cadrul studioului de televiziune Danubius, s-a desfasurat cea de-a doua editie a emisiunii “Prichindeii îti dau Note”, realizata de Alina Nicoleta Matei. În juriu, au fost prezente patru fetite, iar concurentele care au participat, au fost doamnele profesoare Daniela Verman si Mihaela Slujitoru. Acestea au fost supuse la doua probe dupa care juriul a dat calificative si diplome de participare.

VEZI FILMUL    CESCUJUR

 

 

DE VORBA CU DIRECTORUL

S-a desfasurat o noua editie a emisiunii „De vorba cu Directorul”, care a generat o noua premiera în scoala Calaraseana. Dialogul între parintii elevilor din scoala si conducerea scolii a fost în interesul elevilor discutandu-se orice nemultumire a acestora.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

FESTANIE LA CESCUJUR

Pe 23 noiembrie, toti jurnalistii Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism, au participat la Sfanta Festanie tinuta de catre parintele Avram. Caldura sufleteasca a copiilor, a parintelui si a doamnei profesoare a înconjurat Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism, astfel, fiecare simtind ca toate activitatile ce vor fi desfasurate în cea de-a doua casa a lor( CESCUJUR), vor avea un mare succes!

VEZI FILMUL    CESCUJUR

 

CESCUJUR-SONDAJ EXIT-POLL CALARASI

Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism-CESCUJUR a fost implicat în 22 noiembrie, ziua primului tur de scrutin a Alegerilor Prezidentiale, în sondajul exit-poll. CESCUJUR fiind singura institutie din Calarasi acreditata de Biroul Electoral Central pentru a realiza sondaje de opinie în judet. Au fost implicati zeci de redactori si reporteri în reportaje de radio, de televiziune si presa scrisa.

VEZI FILMUL CESCUJUR- editie speciala la ora 21, în transmisiune directa, Sondajul EXIT- POLL pentru Calarasi

 

CINEMA COOL NOIEMBRIE

Luna noiembrie ne aduce 3 filme de exceptie in emisiunea Cinema Cool , sfarsitul lumii reprezentat în filmul 2012 , drama a doi tineri in filmul Uncertanity si o poveste de dragoste în Twilight Saga New Moon. Noi filme va asteapta în fiecare luna în emisiunea prezentata de Stoian Claudiu Darius.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

INFORMATII PRIVIND NOUL VIRUS GRIPAL A(H1N1)

Noul virus gripal A (H1N1), descoperit recent, se transmite de la om la om generand în mai multe tari din lume un numar semnificativ de îmbolnaviri. Din acest motiv reprezentanti ai tuturor claselor au fost prezenti in Centrul de Jurnalism si un reprezentant al Directiei de Sanatate Pubica, la initiativa d-nei prof. Anisoara Stefanescu discutand despre acest virus.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

125 DE ANI- COLEGIUL NATIONAL BARBU STIRBEI

Colegiul National Barbu Stirbei a aniversat 125 de ani de existenta. Manifestarile desfasurate cu aceasta ocazie au fost derulate în perioada 10-14 noiembrie Jurnalistii CESCUJUR fiind prezenti la acest eveniment.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

BALUL BOBOCILOR

Ca în fiecare an, si de data aceasta, a avut loc balul bobocilor al Liceului Danubius. Balul s-a tinut în Clubul Energy din Calarasi, unde s-a desfasurat concursul de MISS si MISTER.

VEZI FILMUL CESCUJUR

 

ECO-DANUBIUS

Grupul Scolar „Danubius” în colaborare cu Gimnaziul „Carol I” si cu Primaria Municipiului Calarasi au desfasurat o actiune ecologica în zilele de 6 si 9 noiembrie a.c.. Actiunea face parte din Proiectul „Milioane de oameni, milioane de copaci”, inclus în cea de-a IV-a editie a miscarii nationale de plantari de arbori si copaci. În urma acestor actiuni, au fost plantati aproximativ 50 de puieti de castani si platani în curtea liceului „Danubius”.

VEZI FILMUL

 

RETROSPECTIVA LUNII OCTOMBRIE

În fiecare luna, d-na prof. Loredana Mira realizeaza retrospectiva lunii, cuprinzand toate evenimentele desfasurate la Televiziunea COOL TV, la Radio SHIQ si nu în ultimul rand Ziarul Amicii. Vezi filmul Retrospectiva Lunii Octombrie CESCUJUR

 

Retrospectiva din aceasta luna cuprinde:

 

SAPTAMANA MONDIALA A SPATIULUI COSMIC

Activitatea desfasurata cu aceasta ocazie a constat în vizionarea unui episod pe zi din ciclul de documentare „Misiunile NASA”, urmata de discutii pe marginea materialului vizionat cu elevii participanti. Relalizata de profesorii Marinele Simion si Cristian Puisor.

 

PENSIONARII ÎN VIZITA LA PARLAMENT

30 de pensionari au fost în vizita la Palatul Parlamentului. La finalul vizitei, fiecare dintre acestia si-au spus parerile si opiniile in interviul realizat de jurnalistii CESCUJUR.

 

ZIUA MONDIALA A MARII NEGRE

Pe 31 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Marii Negre. Si de data aceasta, profesorii liceului nostru nu au ramas indiferenti. Profesorii Stefanescu Anisoara si Cristian Puisor, împreuna cu elevii liceului au desfasurat o activitate pe aceasta tema.

 

CONCURS INTERNATIONAL “ION BARBU – DAN BARBILIAN”

Inspectorul Scolar Judetean Calarasi a organizat în perioada 23-25 octombrie cea de-a 14-a editie a Concursului National Ion Barbu – Dan Barbilian. La concurs au participat cei mai buni elevi din 15 judete. Scopul acestei competitii a avut in vedere încurajarea talentului, a creativitatii elevilor si stimularea interesului pentru studiul literaturii si al matematicii. Jurnalistii CESCUJUR au luat interviuri concurentilor, Inspectorului Scolar General, profesorilor univervitari, participantilor etc.

 

Compozitorul DUMITRU LUPU la CESCUJUR

Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism a avut un oaspete de exceptie, compozitorul Dumitru Lupu. Acesta a ramas placut impresionat de dotarile Centrului si de micii jurnalisti.

 

JURNAL SPORTIV

Si anul acesta, ca în fiecare an, s-a desfasurat campionatul de fotbal între liceele calarasene. La faza judeteana merg liceele Sandu Aldea, Stefan Banulescu si vor juca împreuna cu liceul din Oltenita si cel din Lehliu în deplasare, la Barbu Stirbei.

 

FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICA FOLK “CHITARA DUNARII”

A doua editie a Festivalului National de Muzica Folk “Chitara Dunarii” a încantat publicul calarasean timp de 3 zile. Jurnalistii CESCUJUR prezenti la festival, au luat interviuri atat presedintelui juriului Dana Andronie – redactor la Jurnalul National, cat si castigatorilor.

 

TRENDY SHOW

Emisiunea “Trendy Show” despre moda, ce le sugereaza telespectatorilor ce se poarta în materie de tinute vestimentare, realizata de fotomodelele Centrului – Steluta si Iuliana, a fost un real success.

 

CINEMA COOL

O noua emisiune a aparut în grila de programe a televiziunii COOL TV, “CINEMA COOL”, realizata de colegul nostru Darius, avand ca scop informarea telespectatorilor cu aparitia celor mai noi filme care ruleaza în cinematografele din Romania.

 

FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU “TREPTE CATRE… TEATRU”

La festivalul de teatru pentru elevi si studenti, au participat trupe de teatru din Calarasi, Mangalia, Bucuresti si Brasov. Jurnalistii CESCUJUR au fost si de aceasta data prezenti.

 

ALEGERILE PREZIDENTIALE-2009

Cu ocazia alegerilor prezidentiale, activitatea desfasurata de Centrul Scolar si Cultural de Jurnalism, coordonata de d-na prof. Loredana Mira, face ca echipa CESCUJUR sa munceasca zi –lumina. Acestia au realizat sondaje, interviuri audio si video pe tema “Ce asteapa cetatenii de la viitorul presedinte”, în comunele si orasele judetului Calarasi.

 

DE VORBA CU DIRECTORUL

În cadrul emisiunii ”De vorba cu directorul”, invitati au fost elevii liceului. Discutiile s-au axat pe investitiile din cadrul liceului, problema fumatului, violenta în scoli etc. Parerile si ideile elevilor au foat asculate de domnul director prof. Emil Isvoranu.

 

C.C.R.U.R. – 2009

Grupul Scolar Danubius a realizat o noua activitate în cadrul proiectului Cultura si Civilizatie Rurala si Urbana Romaneasca coordonat la nivel national de domnul profesor Dumitrel Toma. Prezenti în cadrul acestei activitati au fost elevi din Danubius, Radu Voda, Vlad Tepes si, nu în ultimul rand, elevii din Scoala 149 din Bucuresti.

 

NOI EMISIUNI SI TRANSMISIUNI LIVE LA RADIO SHIQ

 

A APARUT UN NOU NUMAR AL ZIARULUI AMICII