CENTRUL DE JURNALISM IA PULSUL CARAVANEI DE SĂNĂTATE

În această lună, elevi ai Centrului de Jurnalism au avut ocazia de a a discuta despre Caravana Sănătății cu Aura Giurcă, director executiv Crucea Roșie Călărași, dar și cu Gabriela-Leontina Lazăr, medic voluntar în acest proiect.

Reporter: Doamnă director, care este mesajul pe care doriți să îl transmiteți călărășenilor prin găzduirea acestei Caravane de Sănătate?

Aura Giurcă: Oamenii au nevoie să știe că pot beneficia de mult ajutor din partea Crucii Roșii. Noi îi putem sprijini cu analize și consultații medicale gratuite.

Reporter: Ce sentimente v-au încercat atunci când a ajuns Caravana în județul nostru?

Aura Giurcă: Am fost copleșită de emoții la vederea camioanelor luminate, mai ales că îi așteptam cu nerăbdare. În același timp, este o provocare, dar merită din plin.

Reporter: Ne dați câteva detalii referitoare la activitățile desfășurate aici și la programul dv.?

Aura Giurcă: Programul nostru începe la ora 8.00 și se termină atunci când pleacă ultimii pacienți și voluntari. Oamenii se înregistrează la recepție, apoi merg la analize de sânge și la consultații de specialitate.

Reporter: Cum au primit călărășenii acest eveniment?

Aura Giurcă: Dacă această caravană ar mai fi stat 3 luni, tot am fi fost copleșiți de cereri.

Reporter: V-a atras atenția o situație în mod deosebit?

Aura Giurcă: Sunt multe astfel de situații. Povesteam, mai devreme, cu voluntarii, unii dintre ei elevi și absolvenți ai Școlii Postliceale Danubius, despre situația unei bătrâne venite cu tensiune mărită. Odată ce a intrat, s-a luminat la față și și-a exprimat recunoștința că a reușit să intre. Deși noi ne-am arătat îngrijorarea în ce privește valoarea tensiunii și am solicitat venirea unei ambulanțe, doamna ne-a asigurat că s-a liniștit numai la gândul că ne vede.

Reporter: Doamnă doctor Lazăr, ce impact a avut asupra dvs. acest proiect?

Dr. Gabriela Lazăr: Pentru mine, este o experiență minunată să poți contribui la binele comunității.

Reporter: Am ajuns la finalul interviului. Ne dați o recomandare de sezon într-un singur cuvânt?

Dr. Gabriela Lazăr: Desigur. Acesta este „PREVENȚIE”.

Reporter: Andreea DUMITRU

Redactor: Roxana BARBU

Fotoreporter: Răzvan DAN