În perioada 14- 16, 17 februarie 2013, elevii călărășeni au fost implicați în trainingurile ACT – Acționează, Comunică, Transformă. Joi și vineri, trainingurile au fost susținute în cadrul Liceului „Danubius”, iar sâmbătă, trainingul s-a desfășurat în cadrul Direcției de Cultură Călărași. La finalul celor trei zile, elevii participanți au primit certificate de participare, urmând ca toate aptitudinile și abilitățile dobândite să le permită realizarea activității finale a proiectului, transmiterea unui mesaj vizual către comunitate.

Proiectul ACT are 3 mari obiective:

– sa deruleze trainingul cu rezultatul de a dezvolta un set de aptitudini si abilitati transferabile de leadership; 
– să îi ajute pe tineri să se exprime într-un mod nou, creativ;
– sa creasca gradul de implicare a tinerilor in comunitate, dar si cresterea gradului de sprijinire a initiativelor tinerilor de catre institutiile locale.

Traineri pentru sesiunea de formare: Dragos Apostu si Irina Moldoveanu

Tutori pentru coordonarea echipelor: Simona Mihai, Adela Barz (Colegiul National „Barbu Stirbei”) si Ancuta Abele, Dumitrel Toma (Liceul „Danubius” Calarasi).

Elevii participanti au fost selectati in urma inscrierii in site-ul proiectului, acestia provenind din Liceul „Danubius” si Colegiul National „Barbu Stirbei” Calarasi.