Astăzi, 11 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a cuvântului „Mulțumesc!”, domnule profesor Daniel Bănățeanu, VĂ MULȚUMIM pentru plusul de valoare adus comunității noastre!

Cu un palmares impresionant la Campionatele Naționale și Mondiale, putem spune că domnul profesor a făcut istorie. Cea mai recentă dovadă este Campionatul Mondial de Juniori, din Paris, unde, la proba de vâsle simplu feminin, o călărășeancă a obținut medalia de aur pentru România, învingând cei mai buni canotori ai lumii. Bianca-Camelia Ifteni este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Călărași, dedicându-și viața acestui sport de la vârsta de 11 ani.

Antrenamentele intense au fost cheia succesului ei. Cu determinare și efort, Bianca a navigat cu încredere și a ajuns prima la linia de finish, sub privirile încântate ale susținătorilor.

Bianca are un întreg istoric de medalii: de 4 ori aur la Campionatul European U19, aur la Campionatele Balcanice, aur la Campionatele Naționale individuale și multe altele. Toate aceste titluri le-a obținut, avându-l aproape, ca antrenor și mentor, pe Daniel Bănățeanu.

Este o performanță care ne bucură și ne dă de gândit deopotrivă. În ce măsură sistemul și societatea românească, în ansamblul ei, își valorizează și își recompensează performerii în secolul 21?

Din aceste considerente, noi, Centrul de Jurnalism, propunem oficialităților acordarea titlului „Cetățean de Onoare” domnului profesor Daniel Bănățeanu.

Vă MULȚUMIM anticipat!

Redactor-șef: Valentin POPESCU