FIZICA NUCLEARĂ, ÎNTRE MIT ȘI ADEVAR

Evenimentul „Energia nucleară – între mit și adevăr” a avut ca scop educarea comunității prin combaterea dezinformării și a fake news-urilor. Se impune să ascultăm specialiștii și să nu cădem în capcana senzaționalului.

Întâlnirea s-a desfășurat în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” din Călărași.

Dr. Radu Alin Vasilache a fost unul dintre invitații evenimentului. Dânsul a dezvăluit participanților adevărul în privința fizicii nucleare. Acesta a prezentat într-o manieră foarte elegantă și pe înțelesul tuturor. Câteva dintre subiectele care au fost explorate sunt radiațiile, impactul energiei nucleare, accidentele nucleare și deșeurile nucleare.

O altă informație importantă pe care am învățat-o este să nu credem tot ce vedem la televizor sau pe internet, existând o mulțime de mituri false despre energia nucleară. Adevărul despre aceasta este, însă, că reprezintă una dintre cele mai sigure și mai curate surse de energie și este o soluție obligatorie dacă ne dorim să reducem generarea de gaze cu efect de seră.

Pentru realizările sale remarcabile, domnul dr. Vasilache a fost premiat cu o diplomă de excelență, de catre Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județenă Călărași în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași și moderat de către Prof. Dr. Klaus Nicolae Micescu.

Redactor-șef: Valentin POPESCU

Fotoreporter: Andrei MARIN