Vineri, 14 octombrie 2022, elevii Liceului Danubius au participat la Marșul Antidrog, eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor din Călărași, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Selecția elevilor la marș s-a realizat pe bază de voluntariat. Marșul a pornit din fața Colegiului Național „Barbu Știrbei” și s-a finalizat în fața Consiliului Județean Călărași. Coordonarea și selecția elevilor din liceul Danubius a fost realizată de către Cristina Marchidan, președinta Consiliului Elevilor, iar mesajul elevilor din liceul Danubius a fost conceput și prezentat de către Daria Buga. Elevii au fost însoțiți la marș de către conducerea liceului și de către membri ai personalul didactic și nedidactic al liceului, asigurând cele mai bune condiții de siguranță și ordine, în colaborare cu instituțiile poliției locale, ale celei rutiere și ale inspectoratului de jandarmi.

Articol de presă: https://observatorcl.info/in-fata-drogurilor-nu-suntem-diferiti-mars-al-elevilor-impotriva-drogurilor/

Vezi albumul foto și video

Liceul Danubius a transmis, astăzi, prin vocile reunite a peste 100 de elevi, însoțiți de conducerea liceului și de profesori, un mesaj ferm pentru viață. Elevii s-au pronunțat împotriva consumului de substanțe interzise, în acest scop gândind postere, bannere, afișe. Un dicton celebru spune „Carpe Diem!” (Trăiește clipa!). Despre ce clipă poate fi vorba? O clipă de fericire, o clipă de durere, o clipă de speranță sau deznădejde. Toate, împreună, unite, formează o clipă prețioasă. Viața înseamnă o suită de astfel de clipe care se scurg cu repeziciune, imediat, insesizabil, dar care sunt mai valoroase decât aurul și ajung să fie greu de apreciat. Apreciem viața după ce s-a scurs inexorabil.

Timpul trece și, pentru o clipă, putem spune că omul se naște, trăiește și se stinge, împlinindu-se un ciclu.

#Spune_Nu_Drogurilor