Daria Buga este elevă în clasa a XI a, urmează cursurile de actorie din cadrul Play-Set București. Implicată activ în activitățile extrașcolare organizate în cadrul Liceului Danubius, trainer Liderii Mileniului Trei în clasa a X-a, redactor la centrul de jurnalism al liceului, ea a devenit conștientă de unele nevoi individuale și colective. O astfel de nevoie privește cititul și consumul de literatură. Deschiderea tinerilor spre lectură poate ajuta la edificarea unei societăți mai bune, mai valoroase.

Luni, 4 aprilie 2022, ea a inițiat și, împreună cu prietena ei – Adina Vanessa Achim, a organizat o colectă de carte pentru dotarea bibliotecii liceului.

Activitatea a facilitat donarea de carte, dar și dotarea cu carte a bibliotecii școlare din Liceul Danubius. Doamna Bibliotecară Elena Bucur a fost deosebit de bucuroasă pentru că o asemenea inițiativă vine de la elevii liceului. Cărțile donate au fost afișate la loc vizibil, astfel încât elevii să le poată devora cât mai repede.

Fotografiile au fost realizate de Adina Vanessa Achim.

Analizând impactul acestei activități, Daria și-a propus să popularizeze lectura în rândul elevilor. Ea s-a adresat elevilor clasei a IX-a C, iar aceștia s-au dovedit receptivi și interesați de literatură și de evoluția prin cultură. Daria a prezentat o carte care a impresionat-o și ajutat-o mult să conștientizeze nevoile sale: „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți”, autori: Ichiro Kishimi. Fumitake Koga.