Luni, 13 septembrie 2021, pe terenul de sport al liceului, părinții și profesorii liceului, alături de invitații prezenți, au acompaniat elevii în emoțiile unui nou început.

Prea Cucernicii preoți Costin Avram și Luca Sofian, profesori de religie în Liceul Danubius, au desfășurat un Te Deum la început de an școlar, moment de binecuvântare și de rugăciune pentru succesul școlar al elevilor, pentru sârguința, pentru receptivitatea în fața binelui, pentru creșterea în înțelepciune, cu speranța desăvârșirii ca bucurie și mângăiere părinților lor și stâlpi rezistenți ai comunității din care fac parte.

Au ținut discursuri festive directorul liceului, dl. prof. Constantin Croitoru, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, dna prof. Alina Tănase – inspector responsabil cu proiectele europene, reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași.

În continuarea ceremoniei, au fost premiați elevii care s-au implicat în activități extrașcolare pe durata anului școlar 2020-2021.

Doamna prof. Mirela Ispir a acordat certificatele de participare la programele PepinTEEN-Ediția Major League Cup, realizat de Școala de Valori în parteneriat cu ING România, și EcoProvocarea, finanțat și organizat de Tenaris-Silcotub.

Profesorul Dumitrel Toma, împreună cu cei doi traineri elevi din Liceul Danubius, Buga Daria și Ionuț Neagu, au premiat elevii participanți la cursul de leadership și dezvoltare personală Liderii Mileniului Trei, organizat de Asociația Clubul Liderii Mileniului Trei, coordonată de dl. Marian Staș, și finanțat de Tenaris-Silcotub.

Doamna prof. Valentina Stanciu a premiat elevii participanți la concursul organizat cu ocazia Zilei Aniversare a DGA – 30 mai, elevii producând filmul Șpaga sapă groapa.

Doamna prof. Valentina Stanciu a premiat și ambasadorii seniori și juniori din cadrul proiectului Școală-Ambasador a Parlamentului European

Ceremonia a continuat cu prezentarea claselor nou create în liceu, clasa pregătitoare și cele șapte clase a IX-a

Pentru elevii clasei pregătitoare, prezența în fața celor aproape 1000 de participanți, a reprezentat un test al curajului, al perseverenței, pașii făcuți spre doamna prof. pentru învățământul primar Liliana Nițu, fiind uneori nesiguri, ezitanți, alteori sprinteni, curajoși. Primiți cu baloane dornice să zboare spre cer, copiii au reușit să depășească cu bine cea mai vulnerabilă condiție în care s-au aflat vreodată. Îmbărbătările și atenția tuturor celorlalți elevi au dovedit că liceul este o familie foarte bună, foarte numeroasă, grijulie și generoasă cu cei mici ai ei.

Pentru clasele a IX-a, strigarea catalogului și identificarea claselor și diriginților a reprezentat momentul așteptat cu frenezie.

Premierea elevilor pentru rezultatele obținute la învățătură s-a realizat în sălile de clase.

Remarcăm o dată în plus bunul renume de care se bucură Liceul Danubius în comunitatea călărășeană, un renume câștigat cu multă sârguință, cu rezultate bune și foarte bune la examenul de Bacalaureat, cu o disciplină și o atenție deosebite, dedicate creșterii în bune condiții a elevilor noștri. La finalul ceremoniei, cei mai mulți elevi s-au declarat încântați, feedback-ul lor fiind preponderent pozitiv. Le dorim un an nou plin de reușite, de oportunități valorificate, în sensul creșterii și dezvoltării lor.

Deschideți albumul foto realizat de elevii jurnaliști.

Deschideți albumul comun în care vor fi încărcate imagini de la premierea elevilor.