Sâmbătă, 12 septembrie 2021, dragii elevi ai promoției 1987-1991, ajunși acum oameni mari, s-au întâlnit pentru a aniversa trei decenii de la absolvire.

Festivitatea, desfășurată atât în Centrul de Jurnalism, dar și online, sub coordonarea prof. Loredana Fulga, a început cu citirea cataloagelor. Fiecare dintre absolvenții prezenți și-a prezentat realizările, iar împreună au depănat amintiri din anii de liceu. Domnul Vasile Dumitrache a realizat și un filmuleț care a fost și prezentat, motiv de emoționante proiectări în universul adolescenței. Doamnele profesoare prezente la eveniment, Benclinov Georgeta (dirigintă a clasei a XII-a C), Scurtescu Florentina (dirigintă a clasei a XII-a E), Deculescu Maria și Stoicea Terezia, au primit din partea foștilor elevi multe cuvinte de apreciere, diplome și flori.

Evenimentul a fost filmat și fotografiat, grație implicării elevilor jurnaliști, un moment remarcabil fiind trăit când tatăl, domnul Vasile Dumitrache, a înmânat fiului său, Ionuț, o diplomă. Ionuț Dumitrache este acum elev jurnalist în Liceul Danubius, asigurând continuitatea și justificând afirmația că în Danubius creștem cu dragoste, într-o familie mai mare.

S-a ținut un moment de reculegere și de rugăciune pentru profesorii și foștii colegi care acum nu mai sunt fizic printre noi. După vizita la liceu, colegii au plecat la cimitir, pentru a pune flori și pentru a omagia amintirea doamnei Lucia Nedelcu, absolventă a liceului și mama altei eleve emerite a liceului, Alexandra Medeșan.

Absolvenții și-au promis că se vor întâlni din ce în ce mai des, nu la 10 ani, ci la fiecare 5 ani. Petrecerea a continuat la restaurant.

Remarcăm vorbele foarte frumoase, amintirile deosebite pe care absolvenții le au despre liceul în care au crescut. De asemenea, darul pe care l-au oferit liceului, o diplomă de excelență.

Vezi albumul foto realizat de tinerii jurnaliști Denisa Duțu și Ionuț Dumitrache.