Miercuri, 8 septembrie 2021, s-a desfășurat ediția a VI-a a ”Întâlnirii preparatorii”, eveniment anual dedicat familiarizării noilor elevi cu oamenii, spațiile și regulile liceului.

Zecile de elevi participanți, proaspăt înscriși în clasa a IX-a, au avut alături colegi din anii mai mari, absolvenți ai liceului, diriginți, profesori, dar și personalul auxiliar și nedidactic al liceului.

Ziua a debutat cu mesajul directorului liceului, dl. prof. Constantin Croitoru, mesaj în care elevii au fost încurajați să acorde un interes special propriei pregătiri școlare, să construiască relații pozitive cu ceilalți colegi, cu profesorii diriginți, cu toți angajații liceului, pentru a asigura un succes nu doar personal, dar și instituțional, liceul fiind interesat să evolueze odată cu elevii săi. Astăzi, prin rezultate și salturi constante, Liceul Danubius a ajuns să ocupe poziția a treia în rândul liceelor călărășene, iar împreună cu fiecare nouă generație de elevi, se creează premise pentru îmbunătățirea performanțelor, în acord cu așteptările și dorințele părinților și comunității călărășene.

Elevii au fost grupați pe clase și specializări, iar profesorii diriginți și profesorii facilitatori i-au condus în sălile alocate, unde au desfășurat un exercițiu de spargere a gheții și de comunicare, care a permis prezentarea elevilor și identificarea nevoilor acestora.

Elevii și-au identificat nevoile de creștere, punctele slabe și aspectele pe care doresc să le îmbunătățească și, simbolic, prin colaborarea cu toți ceilalți elevi și profesori, au distrus limitele proprii (au spart baloanele pe care scriseseră, în prealabil, ceea ce-i limitează).

Elevii au fost coordonați de profesorii și diriginții participanți: Georgeta Culea, Carmen Duțu, Valentina Stanciu, Florin Cișmașu, Gabriela Androne, Marilena Iosif, Constantin Georgescu. Alături de aceștia s-au aflat și profesorii Daniela Marcu, Daniel Dincă, Emilia Drăgan, Cristina Ciurea, Roxana Moise.

În partea a doua a întâlnirii, elevii au explorat spațiile liceului, au descoperit principalele destinații (biblioteca, centrul de jurnalism, sala de sport, atelierele școlare, cabinetul medical, cabinetul consilierului școlar, secretariatul, birourile directorilor), iar printr-un exercițiu tip vânătoare de comori (treasure hunt), bazat pe coduri QR, au reușit să reconstituie sloganul liceului ”Suntem o școală care place și care cultivă competențe și valori.”

Elevii care au câștigat exercițiul, respecând toate etapele, sunt:

Violeta T.B., Larisa, Alin, Alexandra, Daniela, Roxana, Maria, Anca, Alexandra Mihaela T., 0770xxx327

Ei vor primi diplome de merit în cadrul festivității de deschidere a anului școlar.

În partea a treia a întâlnirii, elevilor le-au fost prezentate informații despre programele de educație non-formală organizate în liceu (Clubul Impact, Școli Ambasador ale Parlamentului European), despre programele sponsorizate de compania Tenaris-Silcotub (Liderii Mileniului Trei, Ecoprovocarea, Bursele de Merit), programe în care sunt așteptați să se înscrie, astfel încât competențele lor să fie cât mai diverse, dezvoltate armonios.

Prof. Loredana Fulga, coordonatoarea Centrului de Jurnalism, le-a prezentat elevilor oportunitatea de profesionalizare și formare a competențelor jurnalistice prin intermediul activităților extrașcolare realizate în liceu.

În cadrul secvenței de împărtășire a experiențelor, le-au vorbit boboceilor atât absolvenți ai liceului, cât și elevi aflați în clasele superioare.

Foto-reporterii Centrului de Jurnalism din Liceul Danubius, Dumitrache Ionuț, Duțu Denisa, Iacob Alexandra, Chiru Simona, coordonați de prof. Loredana Fulga, au fost prezenți în mijlocul evenimenului și au realizat fotografii foarte frumoase, pe care vă invităm să le vedeți în albumul de mai jos.

Albumul foto realizat de elevii jurnaliști

Album foto colectiv

Cu această ocazie, le mulțumim din suflet tuturor elevilor, absolvenților, părinților, profesorilor, angajaților liceului, care au realizat un efort suplimentar, oferind timp și efort pentru ca noii liceeni să depășească într-o manieră facilă provocările și dificultățile începutului unui nou ciclu școlar.

Prin articolele viitoare vom prezenta, pentru toți elevii liceului, informațiile relevante legate de repartizarea profesorilor pe clase, orarul provizoriu, repartizarea diriginților, alocarea sălilor de clasă, programarea orelor și a pauzelor.