Patru elevi din clasa a IX-a au dorit să participe la campania de informare privind lupta anticorupție, organizată de Direcția Generală Anticorupție. Filmul pe care l-au produs, intitulat ”Șpaga sapă groapa”pe care îl puteți vedea în acest articol, a participat la competiția filmelor produse de elevi și a obținut 435 de puncte, ocupând un loc binemeritat.
Cei patru elevi care l-au realizat sunt Strutinschi Ian, Dumitrache Ionuț Antonio, Iacob II Alexandra și Miguel Dumitru.

A fost o experienta frumoasă, pe care aș experimenta-o din nou. Mă bucur că am putut ajuta și să că am putut sărbători Ziua Natională a Direcției Generale Anticorupție.

Alexandra I. II

Mi-as fi dorit sa putem filma intr-o clinica sau intr-un spital, dar pandemia nu ne-a ajutat, cu toate acestea am gasit o alternativa si am reusit sa filmam intr-o sala de clasa. Per total a iesit chiar bine si ne mandrim de locul ocupat.”

Ian S.

,,Initial trebuia sa avem mai multe resurse la indemana, ca sa putem aduce calitatea la un nivel mai mare, insa, tinand cont de aceste aspecte, am improvizat si am reusit sa facem un film destul de ok. Pana la urma, improvizatul nu a fost un lucru asa rau deoarece drumul spre succes este cea mai mare improvizatie.”

Ionuț D.

”Filmul acesta a fost o experiență interesantă, pe langa faptul ca ne-am arătat talentele, am căpătat și putină experiență în crearea de filme de scurtmetraj, sper ca anul viitor să participam din nou și să ieșim pe un loc mai bun, și cu puțin noroc chiar in top 3.”

Miguel D.