Calitatea educației depinde și de calitatea propriilor aspirații și de implicarea în procesul modelării realității. Tocmai de aceea, începem primăvara cu o provocare la adresa elevilor care vor absolvi clasa a VIII-a.

Proiectul „Elevii clasei a VIII-a visează la liceul ideal” presupune implicarea elevilor clasei a VIII-a într-un proces de viziune. Credem că elevii clasei a VIII-a au un cuvânt de spus nu doar în alegerea liceului, dar mai ales în exprimarea unor exigențe care să poată fi utilizare în procesul de adaptare instituțională, de transformare a liceului într-un mediu primitor.

În perioada martie-aprilie, elevii clasei a VIII-a pot completa sau formularul  online, sau chestionarele cu care profesorii liceului se vor prezenta în școlile partenere, sau chestionarele pe care le vor găsi în liceul Danubius, urmând ca la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai să fie creionat profilul liceului ideal, iar oferta liceului Danubius să fie prezentată elevilor ținând cont de așteptările și interesele lor.

https://www.facebook.com/Danubius.Calarasi/posts/1816578935034747

Pentru a facilita procesul de cunoaștere a liceului, s-a decis ca tradiționala Zi a porților deschise să fie înlocuită cu Lunile ușilor deschise, liceul putând fi vizitat oricând în perioada rămasă până la admiterea absolvenților de gimnaziu în liceu.

Liceul Danubius este o instituție de învățământ în plină expansiune.

Cifrele de școlarizare explodează. Activitățile de învățare se diversifică și înmulțesc. Parteneriatele școlare și profesionale sunt din ce în ce mai consistente. Rezultatele elevilor se îmbunătățesc continuu.

Ne lăudăm cu zeci de clase de învățământ preșcolar, primar, profesional, liceal, și postliceal.

Care este secretul?

Profesionalismul, implicarea, atenția la nou, deschiderea către comunitate, centrarea pe elev, educația cu dragoste.

Motto-ul Liceului Danubius:

Suntem o școală care place și care cultivă competenţe și valori.