Elevii liceului Danubius au participat marți, 29 septembrie 2015, la actiunea de prevenire a delincvenței juvenile organizată de Inspectoratul de Poliție al județului Călărași. Zeci de elevi şi profesori au fost invitaţi la film, în cadrul Centrului Cultural Judetean Călăraşi, unde a fost proiectat materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor” și unde s-a jucat piesa de teatru „Variațiuni enigmatice”.

Acţiunea în cadrul căreia au fost abordate cinci paliere de prevenire: victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalităţii organizate şi siguranţa rutieră, a debutat în comuna Curcani cu tema „Violenţa nu rezolvă problemele!”.
Invitat de onoare la lansarea campaniei a fost multiplul campion mondial şi european la Muay Thai, King boxing, Ciprian Sora, instructor în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică.

„Activităţile poliţiştilor constau în întâlniri, dezbateri, concursuri, proiectare de materiale video, care vor avea loc în spaţiul public, în şcoli, la cluburile pensionarilor, în centrele de plasament, în sălile de sport sau de teatru şi au scopul de a informa populaţia cu privire la cele mai eficiente mijloace de autoprotecţie. Totodată, dorim să-i facem pe cetăţeni să conştientizeze importanţa adoptării, pentru siguranţa proprie şi a bunurilor, a unei conduite preventive”, a precizat subcomisarul de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Citeste mai mult: http://adev.ro/nvdo49