Vineri, 24 octombrie 2014, la Bușteni, a debutat Conferința „Adoptă un liceu”, o conferință care își propune mai multe obiective importante pentru universul educației preuniversitare:

– cunoașterea proiectelor de succes la nivel național, proiecte rezultate în urma parteneriatelor public-privat;
– punerea în contact a decidenților din zona educației, a reprezentanților zonei de bussiness, a profesioniștilor cu experiență în desfășurarea de programe educaționale și a elevilor care s-au remarcat datorită participării la aceste programe;
– promovarea și împărtășirea unui set comun de valori;
– partajarea experiențelor care inspiră;
– evidențierea resorturilor care permit cointeresarea agenților economici și școlilor, în direcția dezvoltării de proiecte școlare, cu finalitate în creșterea calității resursei umane care va pătrunde pe piața muncii;
– prezentarea unor tipuri de activități care se pot desfășura cu succes și care extind conceptul de comunitate școlară, delimitabilă instituțional, către comunitatea cu interese în școală, care implică deopotrivă familia, întreprinderile, instituțiile sociale, organizațiile neguvernamentale etc.

La conferință sunt prezenți 100 de participanți, elevi, decidenți și profesori din 10 licee (30 din comunitatea Craiova), 6 reprezentanți  ai companiilor, dar și reprezentanți MEN.

„În 2013, Asociația ROI a inițiat, în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale, proiectul Adoptă un liceu, prin care ne propunem să ducem rezultatele obținute în faza – pilot la următorul nivel. Începând cu anul 2014, echipa de experți implicată în Zburd-Educație prin coaching a fost cooptată în proiecte derulate în parteneriat cu alte organizații, precum Institutul de Științe ale Educației. Astfel, am fost implicați în susținerea unui training de facilitare pentru 800 de profesori din întreaga țară. Echipa Zburd ține pasul cu această evoluție, astfel încât în prezent avem o echipă de coordonare a implementării noilor direcții de dezvoltare.”

Simona David-Crișbășanu, manager al proiectului, expert în media, imagine, comunicare și corporate affairs.

Prima zi a fost dedicată deschiderii conferinței, prezentării participanților, facilitării primelor interacțiuni între participanți, realizării unei conversații între reprezentanții companiilor implicate în proiect și oamenii școlii, prezentării modalităților concrete prin care companiile susțin școlile și participă la creșterea calitativă a resursei umane pe care acestea o furnizează către piața muncii. 

Liceul „Danubius” participă la această conferință datorită numeroaselor proiecte școlare în care este implicat, datorită colaborării de excepție cu agenți economici din Călărași, între care amintim Tenaris Silcotub și Martifer, dar și cu organizații nonguvernamentale din sfera educației; Asociația Clubul Liderii Mileniului Trei, Fundația Noi Orizonturi, CESCUJUR, Fundația de tineret „ArtPerspective” etc. 

Din partea liceului Danubius, sunt prezenți la acestă conferință elevii Georgian Leaotă, Șandru Cosmin și Mirel Baiaram, tineri care s-au remarcat prin interesul pentru proiectele de educație nonformală la care au participat. 

Elevii prezenți vor prezenta proiectele de educație nonformală în care elevii liceului au fost implicați: LIDERII MILENIULUI TREI  (http://goo.gl/7JgnIQ), IMPACT (http://goo.gl/LbzGNa), CESCUJUR (http://www.cescujur.org), CEPRO (http://cepro-economic.ro/), ACT (http://goo.gl/TPOzJ8), ECOPROVOCAREA (http://goo.gl/GeuFhp), CONNECTICITY (http://goo.gl/H6JEoY), ȘCOALA FĂRĂ FRONTIERE (http://goo.gl/qmDjUL), COMUNICAREA, VIZĂ SPRE CUNOAȘTERE (http://goo.gl/Sy1pkX), CCRUR (http://goo.gl/mhxyHq).

Detalii suplimentare despre programul Adoptă un liceu pot fi accesate în site-ul adoptaunliceu.ro, dar și în site-ul zburd.ro

Filmul de prezentare a programului „Adoptă un liceu”, „Ba se poate”, film produs de Tedy Necula, poate fi vizionat aici. Filmul a fost prezentat public și în orașul Călărași. Tedy Necula a fost prezent în cadrul liceului „Danubius” în cadrul programului „Culisele succesului„, inițiativă a elevilor din cadrul Clubului Liderii Mileniului Trei Călărași.