O noua activitate educationala, desfasurata in cadrul Grupului Scolar „Danubius”, este popularizata in mass-media din Calarasi.

Observator de Calarasi publica informatii despre ora de dirigentie sustinuta la clasa a X-a G de catre prof. Marin Munteanu, impreuna cu agentul şef principal Stelian Paraschiv şi agentul şef Mihail Badea din cadrul Poliţiei de Proximitate Călăraşi.

„Elevii de la clasa a X-a G a Grupului Şcolar „Danubius” din Călăraşi au avut prilejul de a discuta şi de a primi informaţii despre combaterea violenţei în şcoli, dar şi despre circulaţia rutieră. Astfel, profesorul Marin Munteanu a invitat la ora de dirigenţie doi agenţi din cadrul Poliţiei de Proximitate, pentru a le vorbi elevilor despre violenţa în şcoli, un fenomen destul de des întâlnit în România.

Elevii nu discută cu profesorii şi preferă să-şi rezolve singuri conflictele ce apar între ei, dar simt totuşi nevoia unor ore în care să discute despre problema conflictului şi despre consecinţele comportamentului violent. Dacă un elev se află într-un conflict este bine să mă anunţe, iar în calitate de profesor sau diriginte să-l putem aplana pentru a evita orice situaţie care duce la violenţă”, ne-a declarat prof. Marin Munteanu, dirigintele clasei a X-a G. Anturajul este, de asemenea, unul din motivele conflictelor şcolare, iar majoritate a elevilor se afliliază unor „găşti” şi copiază comportamentul şi felul de a acţiona al „partenerilor”. Dorinţa de a ieşi în evidenţă, teribilismul vârstei, nevoia de a se face cunoscuţi sunt alţi factori de violenţă în rândul elevilor. Cadrele didactice, dar şi părinţii sunt cei care au rol decisiv, atât în rezolvarea conflictelor şcolare, cât şi în eliminarea riscurilor ce pot declanşa apariţia acestora.

Cea de-a doua temă pe care poliţiştii au dezbătut-o a fost cea legată de cauzele care duc la producerea accidentelor rutiere. În ultimii ani a crescut numărul de motociclete, scutere şi mopede aflate în trafic, producându-se astfel şi tot mai multe accidente din pricina neatenţiei conducătorilor şi a vitezei excesive. “Am dorit să fie dezbătută şi problema circulaţiei rutiere din oraşe, mai ales că unii elevi de la clasa unde sunt diriginte şi-au cumpărat mopede. Ar fi bine să-i educăm şi noi pentru a evita orice pericol de producere a unor accidente rutiere din pricina acestor vehicule”, a mai adăugat Munteanu. Informaţiile cu privire la violenţa în şcoală şi la circulaţia rutieră din oraşe le-au fost oferite elevilor de către agentul şef principal Stelian Paraschiv şi agentul şef Mihail Badea din cadrul Poliţiei de Proximitate Călăraşi. De la această acţiune nu a lipsit prof. Emil Isvoranu, directorul Grupului Şcolar „Danubius” Călăraşi.

 

Vezi articolul la adresa: http://observatorcl.info/elevii-de-la-danubius-au-dezbatut-problema-violentei-scoala