Liceul Danubius a fost recunoscut mulți ani datorită învățământului jurnalistic și sunt încă vii, în memoria elevilor, profesorilor și părinților, sondajele stradale în care erau implicați elevii liceului, sub coordonarea regretatului profesor dr. Sorin Danciu, inițiatorul învățământului jurnalistic în județul Călărași.

Au trecut deja suficient de mulți ani de când liceul a acreditat specializarea „științe sociale”, la nivel de învățământ liceal, filiera teoretică, profil uman.

Și datorită acestei specializări, cunoașterea sociologică evoluează la nivel de județ, cercetările educaționale cu adresabilitate către stakeholderi din zona educației, pun în evidență elementele de specific județean.

Anul acesta desfășurăm, împreună cu toți colaboratorii din județ, o nouă cercetare, care vizează școala călărășeană online și pandemia.

Cercetarea educațională valorifică metoda sondajului, fiecare categorie de stakeholderi fiind investigată printr-un chestionar specific. Sunt puse la dispoziție mijloace de cuantificare a contribuțiilor, la fiecare oră, situația chestionarelor completate și a școlilor din care provin respondenții fiind actualizată automat.

Pot face parte din echipa de cercetare și alți profesori, elevi sau părinți, însă certificarea implicării se va realiza doar condiționat, dacă școala a reușit să furnizeze o cantitate de date care să dobândească caracter de reprezentativitate (echivalent unui procentaj de 10% dintre elevi, dar și părinți și profesori).

Vor exista două categorii de date ale cercetării: datele oferite publicului larg fără restricții (concluziile macro-analizei realizate la nivel județean, bazele de date cu răspunsurile – exceptând școala asociată și adresele de email), dar și date confidențiale, la care vor avea acces doar școlile și respondenții asociați fiecărei școli în parte, care solicită acest acces (analiza particularizată va conține atât date publice cât și date confidențiale, fiind realizată pentru toate școlile care au atins eșantionul reprezentativ). Nimeni nu va avea acces la date care să permită identificarea respondenților.

Invit cititorii acestui articol, pe cei care se află în una dintre categoriile vizate de această cercetare educațională, să contribuie la această cercetare furnizând propria perspectivă asupra școlii online și asupra pandemiei.

Alte cercetări educaționale în județul Călărași.

Cercetarea educațională „Școală, dar cu drag”
https://infogram.com/sondaj-stiinte-sociale-danubius-1h984wxkv7od6p3