In perioada 26-28 noiembrie 2014, s-a desfășurat în liceul „Danubius” programul de formare „Google for Education”.

Google împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale au incheiat un parteneriat la nivel național care are ca obiectiv facilitarea accesului elevilor și profesorilor români la noi tehnologii, contribuind astfel la creşterea calităţii actului de învăţare.

Compania Google pune la dispoziţia tuturor unităţilor de învăţământ din România interesate să o implementeze, gratuit, suita de aplicaţii Apps for Education. Astfel, toţi elevii şi studenţii din aceste instituţii de învăţământ vor putea folosi gratuit unelte colaborative de genul foilor de calcul tabelar (Google Sheets), prezentărilor online (Google Slides) sau documentelor partajate (Google Docs) precum şi a altor aplicaţii consacrate precum Youtube, Google Maps, Google Hangouts şi multe altele.

O componentă vitală a proiectului este programul de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din întreaga țară. Aceasta își propune instruirea unui număr considerabil de profesori din toată țara (aprox. 20.000) în folosirea resurselor și a aplicaţiilor online. Se urmărește astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care să susțină adoptarea tehnologiilor digitale de învățare. Programele de instruire se vor desfășura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul următorilor 2 ani.

In judetul Călarași există trei lideri regionali și formatori Googe (Corina Ionescu, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Aurel Costache, de la Liceul Tehnologic Agricol Fundulea și Dumitrel Toma, de la Liceul „Danubius”). Fiecare formator are obligatia de a organiza 10 stagii de formare in 10 scoli din judet, la care să participe cel putin 200 de profesori.

Laura Budu, profesor la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”, este coordonatorul GEG Călărași (Grupul Educatorilor Google), fiind invitată să participe la faza de pilotare a proiectului în România.

Programul Google for Education urmărește să ofere elevilor o mai bună pregătire pentru viața profesională. Prin cursurile oferite gratuit profesorilor, Google, Ministerul Educatiei Nationale si Junior Achievement Young Enterprise își propun să crească interesul pentru instrumentele digitale utile in educație, în special pentru aplicațiile Google (Gmail, Calendar, Drive/Doc, Sites, Classroom etc.)

Liceul Danubius este prima instituție școlară din județul Călărași care dispune de platformă funcțională Google Classroom. Platforma a fost implementata de la inceputul lunii septembrie. Vezi articolul de promovare a rețelei și de popularizare a tutorialelor dedicate profesorilor si elevilor din liceu: https://danubius.info/index.php/toate-articolele/prezentare/527-google-pentru-educatie .

 

Incă de la inceputul anului școlar curent, elevii si profesorii au dispus de conturi personale (peste 640) prin intermediul carora au putut valorifica instrumentele apps.google.com.