Incepand cu luna martie 2013, intre Liceul „Danubius” Calarasi, Colegiul Tehnic „Radu Negru” Galati si Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” din localitatea Tudor Vladimirescu, jud. Galati, s-a dezvoltat proiectul educational cu titlul”Comunicarea, viza spre cunoastere”.

Proiectul işi propune realizarea de activităţi culturale, educative sau artistice, prin care să fie dezvoltate si valorificate abilităţile, calităţile, competentele, talentele artistice ale tinerilor ce se vor implica în realizarea acestui proiect, in conditiile organizarii a doua vizite scolare in cursul semestrului al II-lea al anului scolar curent.

Elevii/profesorii/invitatii vor participa la activităţi comune, într-un cadru non-formal, prin care să fie impletite experienţele de cunoastere/descoperire cu elementele de specific cultural/educational care-i definesc.

Pe lângă dezvoltarea abilitatilor de comunicare/colaborare si schimburile culturale facilitate de acest proiect, elevii vor beneficia de cunoasterea specificului unei comunitati distincte, a obiectivelor importante si a valorilor care o definesc.

În cadrul proiectului de parteneriat se vor organiza activităţi educativ/culturale si de comunicare, sub forma de proiecte comune, cu finalitati in obtinerea unor produse finale, care caracterizeaza preocuparile si interesele elevilor, si, de asemenea, se vor organiza atat vizite reciproce, cat si activitati de promovare a culturii locale, a specificului regional, de cunoastere a comunitatilor din care fac parte institutiile partenere si participantii la acest proiect.


Cadrele didactice care coordoneaza proiectul:
Prof. Golomoz Simona – Colegiul Tehnic “Radu Negru” Galati
Prof. Macaila Nicoleta – Liceul Tehnologic “Tudor Vladimirescu” Tudor Vladimirescu
Dumitrel Toma – Liceul “Danubius” Călăraşi
Colaboratori din cadrul liceelor partenere si din alte institutii:
Calarasi
– prof. ing. Silviana Sestacovschi – Inspector Scolar General
– prof. dr. Sorin Danciu – directorul Directiei pentru Cultura
– dr. Raluca Nineta Stanciu – Consilier Superior DSVSA
– prof. Loredana Mira – director CESCUJUR
– insp. Peicu Aurel – inspector ISJ Calarasi
– Radulescu Florin – responsabil pe probleme de patrimoniu cultural Calarasi
– prof. George Stoian – director Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”
– prof. Macinic Daniela- prof. Ciutacu Nela – director Colegiul Agricol „Sandu Aldea”
Galati
– Maria Stan- prof. informatica- Elena Nedelcu
– prof. religie- Gabriela Donose – prof. geografie
– Ioana Berechet – prof. istorie