Pe data de 7 februarie 2012 se va desfasura Ziua Sigurantei pe Internet 2012, eveniment de anvergura europeana desfasurat anual sub egida retelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. 

La nivel national, Consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania, organizeaza competitia cu tema Descoperiti lumea digitala impreuna. Conexiune intre generatiiavand ca scop principal constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a implicatiilor asociate activitatilor pe care cei mici le desfasoara in mediul online. 

Inscrierea in competitie se va putea face in patru sectiuni. Prima sectiune se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 5 si 18 ani incadrati in trei grupe de varsta: 5-6 ani, 7-11 ani si 12-18 ani,  care vor participa in echipe mixte coordonati de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia in care vor ilustra relatia dintre copii si adulti privind utilizarea responsabila a Internetului si evitarea pericolelor online in cadrul familiei. Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.

Celelalte trei sectiuni din concurs reprezinta o noutate fata de editiile precedente: Profesorul Anului, Scoala Anului si Website-ul Anului. Acestea vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2011.

Data limita de transmitere a proiectelor este 23 Ianuarie 2012, acestea urmand a fi evaluate in perioada 24 – 30 ianuarie de catre un juriu format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi si profesori. Echipele castigatoare vor fi premiate cu produse IT oferite de partenerii proiectului in cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 7 februarie 2012 in Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa  www.sid2012.sigur.info .  La aceeasi adresa participantii pot descarca formularele de participare si isi pot inscrie proiectele in concurs.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la e-mail: irina.nicolai@salvaticopiii.ro
Va dorim mult succes !

Cu stima,
Irina Nicolai