O săptămână de provocări „altfel”:

  1. EU sunt eu. Creați materiale cu argumentele voastre pentru apartenența europeană.
  2. Mesajul meu către lume. Realizați, în orice combinație posibilă, un mesaj colectiv către univers, către țară, către comunitate, către ceilalți elevi din Danubius, către familiile voastre.
  3. Iubesc, deci exist. Realizați o fotografie ființei/obiectului care are cea mai mare semnificație pentru voi în această perioadă, apoi, cu un editor video îi dedicați un mesaj text (citat, text personal, orice).
  4. Pasiunea mea. Altă propunere, pentru aceia dintre voi care aveți deja un job, o pasiune, o zonă de maximă competență și care țintiți o piață suplimentară. Vă propun să folosim resursele liceului pentru a vă crește impactul pe piață. Voi creați ceva care să vă reprezinte, orice produs final vreți. Iar noi îl publicăm, îl popularizăm. Realizarea voastră poate fi ceva ce deja realizați, ceva de care sunteți mândri. Prezentarea poate fi orice material digital, o imagine, un film, un articol, o prezentare. Orice!
  5. Călătoria mea prin lume.Selectați 10 orașe din lume prin care ați vrea să călătoriți. Realizați un power point cu titlul Călătoria mea prin lume. Inserați cele 10 fotografii cu locuri pe care vă doriți să le vedeți, fiecare în câte un slide, și completați slide-ul cu texte despre ce ați vrea să faceți în respectivul loc.
  6. Sunt pionierul vieții mele. Chestionar @ Quizizz Gândiți bine, există o singură încercare pentru test. Unele alegeri sunt unice, altele sunt multiple. Primii 3 pionieri vor primi diplome de merit. Succes! (cod 636697)
  7. Am doar un corp. Alegeți o parte a corpului vostru (talpă, cot, genunchi, gambă, gât, ureche etc.) si o fotografiați. Pentru zonele intime folositi substitute (orice alta imagine) sau fotografiați îmbrăcați (eventual poze in costume de baie) sau blurați. Apoi încărcați aici pozele si fiecare din cei care vad pozele pot crea colaje astfel încât sa creeze un om doar din fotografiile transmise. Voi publica colajele realizate. Ideea imi vine de la cartea „In căutarea corpului regăsit”, scrisă de Vintilă Mihăilescu. Autorul, un antropolog român foarte cunoscut, plecat dintre noi în perioada de pandemie, spune în introducere ca nu a conștientizat că are un corp pana când acesta nu a dat semne de slăbiciune. Vă propun să facem un exercițiu de conștientizare, avem un trup care are o viață.
  8. Oameni flori. Alege o floare/plantă care te reprezintă cel mai bine și scrie intr-o imagine ce asemănări si deosebiri există între tine și ea. Aveți mână liberă la modalitatea de expresie. Succes! Este un exercițiu de reflecție și descoperire personală.
  9. Care este cel mai mare regret pe care il ai în viață? Va propun sa completați in mod anonim formularul din link, iar vineri sa asistam toti la o „spovedanie” anonimă, cand voi incarca aici raspunsurile. Viata poate fi plina de regrete, poate invatam ceva din solutiile pe care le propuneti acestei probleme interioare.
  10. Cărțile nasc suflete. Top 5 cărți care v-au schimbat viața. Puteti sa le nominalizați pe fondul unei imagini artistice.
  11. Tutorialul meu. Folositi screencaptify (pc) sau orice screenrecorder (tel) pentru a inregistra un tutorial pentru o aplicație utila sau pentru un joc iubit de voi. Încărcați filmul aici.
  12. Viitorul stă în palmă. Realizați o fotografie a palmei drepte deschise, apoi plantați grafic, cu săgeți, baloane sau alte elemente, pe linia vieții, marile voastre victorii personale, proiectate până la momentul inevitabil al morții.
  13. Dicție impecabilă. Filmați-vă în timp ce încercați să rostiți clar unele dintre cele mai lungi cuvinte din limba română. (Link) Pentru cei mai curajosi, încercați aceeași provocare folosind cuvinte din alte limbi. ;)))
  14. Colajul meu, alegerile mele. Creați un colaj video cu secvente de 5-10 secunde (schimb de replici, completare de replici), din filme diferite, care să transmită un mesaj coerent si haios. Puteți folosi funcția de inregistrare cu pauză. Încărcați aici filmele produse de voi.
  15. Filmeaza-te (portret/landscape pe fond alb) interpretând primele două strofe din imnul național, sincron cu Paula Seling (foloseste o casca pentru a o urmari in timp ce cânți). Apoi, incarca filmul. Cu filmele încărcate, vom putea crea un cor virtual in care sa se audă toate vocile suprapuse, inclusiv vocea Paulei și introducerea de pian. Daca iese ceva profi, poate ii cerem sa o publice in canalul ei. Succes! Realizăm colajul indiferent cate voci avem. Cu cat mai multe, cu atat mai tare. https://www.youtube.com/watch?v=BZb5UaJrknk
  16. Amintiri dragi din Danubius. Căutați în arhiva personală o fotografie realizată in Danubius înainte de pandemie și scrieți pe ea de ce vă este dor din ce aveați/simțeați/trăiați înainte. Apoi o încărcați aici cu titlul provocării.
  17. Verde-ud.Realizați o fotografie unei frunze ude. Încărcați-o aici.
  18. Folosiți Zoom pentru a invita un coleg, o colegă, la dans. Puteți face și o horă, dacă sunteți mai mulți. Înregistrați sesiunea și încărcați aici filmul.
  19. A fost ieri. Realizați un videoclip cât mai creativ pentru pentru piesa The Beatles – Yesterday
  20. Călătoriile – a doua mea școală. Realizați o hartă a aventurilor voastre prin lume. A mea este drept exemplu. Descrieți locuri, fapte memorabile. Apoi lipiți link-ul în postarea voastră, cu numele provocarii in titlu.
    Călătoriile Florentinei: https://drive.google.com/open?id=157WA865Buifp4oa5z9MFLGVP1BHH0sTi&authuser=2
  21. Comoara din Muzeul Vatican. Dragilor, am ascuns litera W intr-un loc din Muzeul Vatican. Aveti linkul turului ghidat oferit de dna prof. Verman, dar și o sugestie (un cupid călărind un delfin se află la piciorul lui drept). Vă rog să căutați în muzeu locul în care a fost ascuns, sa capturați ecranul si sa marcați cu o săgeată locul unde ați găsit litera căutată. Dacă in imagine apar si martori (oameni sau statui), încercați să le menționați numele. Încărcați aici soluția, menționând in titlu numele provocării. Succes!
Se afișează documentul 1200px-Statue-Augustus~2.jpg
Locul unde este ascunsă litera W.