Vineri, 24 februarie 2017, cu începere de la orele 10.00, la sala 208, vom organiza o vizionare LIVE a dezbaterii „BREXIT: situația curentă și perspective de viitor”. Elevii participanți vor putea să-și exprime viziunea despre viitorul relației dintre UE/România și Marea Britanie, dar vor fi implicați și într-o cuantificare a impactului BREXIT-ULUI asupra cetățenilor români care muncesc sau studiază în Marea Britanie.

La dezbaterea organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European vor participa domnul Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European (S&D) și domnul Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European (PPE). De asemenea, dezbaterea se va bucura de participarea domnului Leonard Orban, consilier prezidențial, a doamnei Ana Birchall, ministru delegat pentru afaceri europene, și a domnului Adam Sambrook, șef-adjunct de misiune, Ambasada Marii Britanii la București.

Dezbaterea, organizată în perioada care precede declanșarea formală a negocierilor de ieșire prin notificarea pe care Marea Britanie urmează să o transmită Consiliului European, își propune să faciliteze un schimb de idei cu privire la aranjamentele instituționale necesare acestui proces, rolul pe care l-ar putea juca România în perspectiva deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene în primele șase luni ale anului 2019, impactul Brexit-ului asupra cetățenilor români din Marea Britanie și opțiunile posibile cu privire la viitorul relației dintre UE și Marea Britanie.