Marți, 19 aprilie 2016, în cadrul programului „Școala altfel”, prof. Anca Abele, Elena Troncea și Nuțu Troncea, din cadrul Liceului Tehnologic „Dan Mateescu”, împreună cu prof. Dumitrel Toma, din cadrul Liceului „Danubius”, au desfășurat o activitate educativă în regim nonformal, implicând elevi din ambele licee.

Activitatea a vizat o secvență experiențială, sub forma unei vânători de comori cu ajutorul codurilor QR, dar și o secvență de reflecție, în care participanții au extras lecțiile și au putut analiza propriile reacții și răspunsuri în fața provocărilor. 

Activitatea s-a desfășurat outdoor, în perimetrul delimitat de Piața Orizont, Sala de sport a Liceului Danubius și Catedrala Sf. Anastasia, indicațiile de deplasare și căutările fiind încapsulate în coduri QR afișate în diverse locuri mai mult sau mai puțin accesibile.

Elevii au folosit smartphone-uri și aplicații specifice pentru scanarea și decodarea codurilor QR, astfel încât să ajungă la destinație.

Pentru a crește dinamica exercițiului, elevii au fost grupați în echipe. 

Etapa de analiză și reflecție a fost realizată sub forma unui proces, având în vedere tensiunea creată între cele două echipe, ca urmare a alegerii unor strategii diferite de abordare a provocărilor (o echipă și-a ales un reprezentant pentru a alerga mai repede, câtă vreme a doua echipă a optat pentru varianta alergării în grup compact, chiar dacă astfel s-a redus viteza deplasării). Profesorii au fost judecătorii, iar fiecare echipă și-a desemnat un avocat care să pledeze cauza propriei echipe.

Având în vedere că ambele echipe și-au atins obiectivele, premiul a fost împărțit și toți elevii au fost fericiți.