Doar ce am publicat articolul despre Alexandra și Titica, și o altă elevă din Liceul Danubius ne povestește o experiență demnă de remarcat.

Florentina Ciutacu este elevă în clasa a XI-a B, este președinta consiliului elevilor din Liceul „Danubius”, este sportivă și a fost martora unui furt. Nu doar că a asistat la această faptă, dar, avantajată și de condiția ei fizică, fiind handbalistă, a intervenit și a ajutat la prinderea infractorului. Citiți mai jos textul în care Florentina descrie evenimentul în mijlocul căruia s-a aflat.

„Stateam cu prietenele afara cand, deodata, auzim tipete. Curioase, mergem sa vedem ce se intampla si ajunse acolo o batrana ne spune alarmata ca i s-a furat telefonul de catre un tanar. Vazand ca oamenii prezenti erau varstnici, am ales sa alergam dupa individ. Timp de 10 minute am alergat, el se indrepta catre o gradinita in spatele magazinului Agneza, unde a sarit gardul ce o inconjura, am luat-o pe urmele lui si l-am prins exact cand a incercat sa urce acel gard, a vrut sa ma loveasca, dar m-am ferit. Am inceput sa ii cer telefonul pe care tocmai il furase si refuza spunandu-mi ca e al lui. In cateva momente, a sosit politia care a fost chemata de paznicul gradinitei. Impreuna cu fetele cu care eram afara si cu individul in cauza, am plecat la politie unde lucrurile au evoluat pozitiv. Telefonul i-a fost dat batranei, iar tanarul, in varsta de 33 de ani, a primit amenda.”

Fapta s-a petrecut în 3 decembrie 2015, alături de Florentina aflându-se și prietenele ei, Cristina David și Bianca Andreea Stoica. 

Felicitări, fetelor! Voi ați dovedit că bătrânii au pe cine să se bazeze. Ați crescut mari și ați învățat cele mai importante lecții: să deosebiți binele de rău și să vă ajutați semenii. Gestul vostru este lăudabil!