Miercuri, 18 noiembrie 2015, un grup format din peste 70 de profesori de istorie, știinte socio-umane și consilieri școlari, din județul Călărași, va participa la un schimb de experiență cu reprezentanții unor organizații educaționale din București. Activitatea își propune transferul de expertiză și promovarea bunelor practici din domeniul colaborării școală-comunitate.

Activitatea este înscrisă în Calendarul Cercurilor Pedagogice la nivelul județului Călărași, pentru semestrul I al anului școlar 2015-2016. 

Invitați la această activitate vor fi reprezentanții PROEDUS PMB – Director Florin Diaconescu, Asociației ROI – Președinte și fondator Simona David Crisbășanu și Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei – Președinte și fondator Marian Staș. Cele trei organizații au o activitate consistentă, cu un impact deosebit la nivelul comunităților educaționale din București, Craiova, Călărași, Zalău, Câmpina, dar și la nivel național. 

Evenimentul va presupune o prezentare în plen a programelor educaționale inițiate de organizații (necesitatea lor, provocările implementării, impactul lor și lecțiile dobândite), dar și patru ateliere tematice în care profesorii, împreună cu Luiza Ștefan, Cătălina Molnar, Andra Ardeleanu, Bianca Sava și Alina Petri, experții și voluntari în educație, vor aborda, exclusiv prin metode de educație nonformală, diverse subiecte din sfera reformei educației, educației prin coaching, HR sau parenting.

Profesorii participanți sunt implicați în procesul organizării acestei activități, putând propune întrebări pentru invitați, stabili temele atelierelor și alegând metodele de educație nonformală pe care le vor experimenta.

Activitatea beneficiază de găzduirea generoasă a Casei Corpului Didactic București, oferită de directorul acesteia, prof. Gabriel Vrînceanu.

La finalul activității, se vor organiza tuturi gratuite și „vânătoare de comori” (metodă de educație nonformală) în Centrul vechi al orașului București.

Organizarea acestui eveniment este posibilă darorită colaborării mai multor parteneri institutionali din cadrul sistemului național de educație (CCD București, ISJ Călărași), dar și din rândul inițiatorilor de proiecte în educație (PROEDUS, Asociația ROI, Asociația CLUBUL LIDERII MILENIULUI TREI).

Evenimentul este organizat de Inspector Magdalena Tuță și profesor Dumitrel Toma, cu susținerea colaboratorilor: Inspector Maria Angheluţă – CCM, Director Gheorghe Vîlceanu – CCD Bucureşti, Inspector Şcolar General Constantin Tudor – ISJ Călăraşi,  Simona David Crisbăşanu şi voluntarii asociaţiei ROI, ghizi voluntari de la Bucharest Walkabout free tours, prof. Dumitru Cristina şi SC INTER TRANS HARY SRL