Vineri, 31 octombrie 2014, în baza parteneriatului încheiat între Liceul „Danubius” și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) s-a desfășurat o activitate de orientare și consiliere la clasa a IX-a C. Activitatea educativă, având titlul „Stil de viață sănătos”, a prilejuit întâlnirea elevilor cu doamna Bănea Claudia, microbiolog în cadrul DSVSA. Aceasta a analizat obiceiurile alimentare și stilul de viata al elevilor, identificând acele obiceiuri care pot periclita sănătatea acestora pe termen lung.

De asemenea, elevii au putut împărtăși sincer istoricul obiceiurilor nesănătoase  (consumul de tutun, de alimente fast food, abuzul de dulciuri, oboseala pricinuită de un somn fragmentat, neglijarea activităților fizice, sedentarismul), iar fetele au vorbit despre dietele urmate încă de la această vârstă.  

În cadrul activității, a fost urmărit și filmul de mai jos, în cadrul acestuia, dr. Maria Dragotă – medic primar pneumolog – oferind câteva sfaturi pentru a dobândi un stil de viaţă cât mai sănătos.

 Mai jos poate fi vizionat albumul foto realizat cu aceasta ocazie.