La CESCUJUR, anul școlar a început printr-o campanie de promovare în rândul elevilor nou veniți în Liceul „Danubius”. Această campanie permite atragerea și familiarizarea elevilor cu viața și regulile din centrul de jurnalism. Ținând cont că mulți elevi aleg oferta școlară a Liceului „Danubius” în special datorită șansei de a urma cursuri de jurnalism, dar și de a desfășura activități practice în domeniul acesta, prima vizită în centru reprezintă un eveniment foarte așteptat și emoționant.

Vineri, 3 octombrie, a venit rândul elevilor clasei a IX-a C (Științe sociale) să treacă pragul centrului de jurnalism. Pentru prima dată în istoria centrului, un absolvent al clasei a VIII-a a devenit membru permanent al centrului în urma participării la concursul „Promovează Danubius” (informații despre concurs, informații despre câștigători). Pentru eleva Laura Tudor, prima vizită în centru a venit cu emoții și experiențe noi, ea susținând primul interviu live într-o emisiune Radio Shiq. Ușile centrului sunt deschise însă nu doar pentru ea, ci pentru toți elevii în care se ascund germenii unei pasiuni pentru tipurile de activități desfășurate aici. Fie că elevii provin de la filiera teoretică, fie că provin de la filiera tehnologică, indiferent de profil sau specializare, aceștia sunt bineveniți în CESCUJUR dacă dovedesc un anumit interes pentru dezvoltarea unor competențe din sfera jurnalismului. Activitățile centrului sunt practice, orientate spre obținerea de produse finale de înaltă calitate jurnalistică, iar accesul în centru a fost, este și va rămâne întotdeauna gratuit. 

Doamna prof. Loredana Mira, coordonatorul activităților CESCUJUR, le-a prezentat elevilor o parte din poveștile de succes ale centrului (profesionalizarea în jurnalism a unor elevi pasionați, aceștia având cariere de succes în domeniul mass-media, reușitele la concursuri naționale, implicarea elevilor în evenimente sociale, culturale și educaționale de la nivel județean, național sau internațional, crearea unor produse jurnalistice de înaltă ținută: emisiuni la televiziunea CoolTV, emisiuni la Radio Shiq, revista Amicii etc.). 

Vizitați online site-ul CESCUJUR.ORG

Deschide albumul foto

Elevii au fost deosebit de receptivi în fața informațiilor aflate, emisiunile live fascinându-i și deschizându-le apetitul pentru o participare consistentă la activitățile CESCUJUR.