Observator de Călărași și Pentru Călărași publică un articol despre activitățile educative desfășurate în Liceul Danubius.

„Miercuri, 11 iunie, în cadrul liceului „Danubius” din Călărași, s-a desfășurat o activitate de informare și consiliere, activitate prevăzută în acordul partenerial încheiat între Direcția Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Călărași și acest liceu.  

Denumită „Decalogul hranirii corecte”, activitatea a vizat informarea tinerilor liceeni cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru o alimentație corectă, pentru o bună gestionare a alimentelor, pentru evitarea bolilor provocate de o alimentație necorespunzătoare.

Doamna biolog Claudia Bănea, Șef Laborator Microbiologie Alimentară în cadrul DSVSA, a prezentat elevilor riscurile unei alimentații neglijente, consecințele în planul sănătății a consumului de alimente procesate în mod necorespunzător, modalități de optimizare a procesului hrănirii, pentru a asigura trupului o viață sănătoasă pe termen lung. Cele zece reguli obținute în urma discuției cu elevii, reguli de care depinde o hrănire corecta, vizează respectarea igienei personale și curățeniei în bucătărie, separarea alimentelor în procesul procesării lor, prepararea și păstrarea alimentelor la temperaturi corespuzătoare, utilizarea apei și a alimentelor din surse sigure, consumul zilnic de fructe și legume, evitarea excesului de sare, zahăr și grăsimi, evitarea alimentației fast-food, respectarea programului zilnic al meselor, hidratarea corespuzătoare.

Elevii participanți au putut evidenția, atât în comportamentele alimentare proprii cât și ale familiei, obișnuințe care contravin regulilor, dar și consecințele acestor comportamente asupra confortului personal și sănătății. De asemenea, ei au participat activ la formularea regulilor hrănirii corecte.

Parteneriatul dintre DSVSA și Liceul „Danubius” a permis desfășurarea de activități de informare și chiar vizite în laboratoarele direcției, elevii beneficiind de expertiza specialiștilor direcției pe zona de siguranță a alimentelor. „