Începând cu semestrul I al anului școlar curent (2013-2014), intre Liceul „Danubius” Călărași și Colegiul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” Cluj Napoca, se desfășoară parteneriatul educativ „Școala fără frontiere„. 

Proiectul își propune implicarea celor 30 de elevi participanți, câte 15 din fiecare unitate școlară, în activități de comunicare, intercunoaștere, explorare și prezentare a specificului cultural local și regional. De asemenea, se urmărește realizarea unor produse finale, în condițiile muncii individuale sau în echipă, dar și organizarea de către elevi a unei excursii tematice, în care să se regăsească toți elevii participanți la proiect. Comunicarea intre participanți se realizează prin intermediul unui grup Facebook, grup dedicat proiectului. 

Elevii implicați în proiect sunt:

Liceul „Danubius” Călărași Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” Cluj Napoca
Alionte Vica  Baciu Paul
Anghel Florin Bercean Sergiu
Balaceanu Roxana  Crainic Georgiana
Birsan Adriana Mariana  CristeaValentin
Dode Adelina  Filip Augustin
Hălmagiu Nuți Guțiu Emilia
Hoinaru Arina Morar Adnana
Ivan Alexandru  Mueller Maximilian
Leaota Georgian Petric Mihai
Luca Gilbert  Pintya Denisa
Mocanu Simona Georgiana  Pop Damaris
Petcu Valentina  Revnic Alina
Rizea Tiberiu Sabo Emilian
Ruscuta Mihai  Șipoș Daniel
Șandru Cosmin Tegzeșiu Raul

Activitățile proiectului sunt coordonate de prof. Anca Nicoleta Trif, din partea Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” din Cluj Napoca, și prof. Dumitrel Toma, din partea Liceului „Danubius” Călărași.

Până în acest moment, în cadrul proiectului, s-au desfășurat 4 activități:

1. Propunerea și alegerea, de către elevi, a siglei proiectului

Elevii au realizat propuneri grafice pentru sigla proiectului, acestea fiind votate de catre ceilalti elevi participanti la proiect. 

Luca Gilbert – 9 voturi

Mocanu Georgiana Simona – 7 voturi

Mueller Maximilian – 9 voturi

Pop Damaris – 13 voturi

Mihai Petric – 9 voturi

Filip Augustin – 10 voturi

Crainic Georgiana – 9 voturi

Petcu Valentina – 16 voturi

Cristea Valentin – 9 voturi

Bercean Sergiu – 12 voturi

Baciu Paul – 10 voturi

Guțiu Emilia – 12 voturi

 In urma votului, noua sigla a proiectului a devenit propunerea grafica a elevei Petcu Valentina.

2. Prezentări personale (activitate individuala)

Elevii au ales singuri modalitatea de prezentare (colaj + descriere, prezentare power point, prezentare prezi, descriere simpla, slideshow), încercând să prezinte celorlalți participanți la proiect câteva din însușirile care-i definesc. Prezentările elevilor (eventual link-uri către acestea) sunt stocate în acest folder online

3. Prezentarea liceului propriu (activititate pe echipe)

Prima sarcina de lucru în echipă a vizat realizarea unei prezentări a liceului în care elevii studiază. In cadrul acestui folder online sunt stocate prezentarile realizate de elevi.

4. Activitate de trimitere/primire felicitări (cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă și Anului Nou)

În această perioadă, a sărbătorilor de iarna, se desfășoară activitatea „Felicitări de Anul Nou – 2014”. Toți participanții la proiect își vor transmite felicitari clasice, prin intermediul Poștei Române.

 

Activitățile proiectului vor continua și în perioada următoare, elevii fiind provocați în a realiza prezentări ale comunităților în care trăiesc, ale valorilor, obiceiurilor, elementelor de specific cultural, care le caracterizează. 


Punctul culminant al proiectului va consta în organizarea, de către elevi, a unei excursii tematice (stabilirea destinației, obiectivelor ce vor fi vizitate, modalităților de cazare, planificarea meselor, activităților distractive etc. vor fi realizate de către elevi). Profesorii coordonatori vor asista elevii în eforturile lor, consiliindu-i în situații dificile.

Evaluarea implicării elevilor în acest proiect se realizează prin intermediul unui formular de autoevaluare online.

Imaginea de fundal, simbol pentru acest parteneriat, a fost realizata de elevul Filip Augustin.