Introducere: Clubul IMPACT Danubius vă invită la acțiunea „Hai cu noi să fii actor, oferind un ajutor” realizat cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizounturi și Romanian American Foundation.

Începând de azi, 19 noiembrie 2013, prin intermediul CESCUJUR –  Clubul IMPACT anunță lansarea unui nou proiect: „Hai cu noi să fii actor, oferind un ajutor”. Prima acțiune a proiectului se va desfășura în data de 25 11 2013, începând cu 10:00, în Sala CESCUJUR și constă în desfășurarea unei piese de teatru forum, ca prim eveniment al unei stagiuni de spectacole ce se vor prezenta tuturor liceelor din oraș, în scopul colectării de fonduri pentru ajutorarea a 40 de copii de la Școala cu Clasele I-IV Tonea, din Comuna Modelu, aparținând unor grupuri sociale defavorizate, cu materiale didactice, necesare îmbunătățirii învățării, motivării pentru o frecvență mai bună. Evenimentul are loc în cadrul programului „IMPACT – Un model de dezvoltare sustenabilă ”, implementat de Fundaţia Noi Orizounturi cu sprijinul Romanian American Foundation, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Cu ocazia acestui eveniment, 15 membri ai Clubului IMPACT Danubius vor efectua activități de antreprenoriat social, prin montarea și realizarea unor spectacole, incluzând teatru forum şi vânzarea de bilete în valoare de 2 lei de persoană, la fiecare din liceele orașului. La primul spectacol al „stagiunii”, ce va avea loc la Sala CESCUJUR, luni, 25 11 2013, între orele 10:00 și 11:00 sperăm ca participarea voastră să contribuie la strângerea a 80 de lei, încât la sfârșitul proiectului să avem strânşi cei 1300 lei necesari implementării proiectului(din care 600 de la cele două fundații coordonatoare).

 

Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactaţi:

Puişor Cristian Silvian

Email: cristian.puisor.impact@gmail.com

Telefon: 0724567622

 

Despre Fundaţia Noi Orizonturi: – înfiinţată în anul 2000 – misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală prin experienţă pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.  

Despre Romanian American Foundation: Misiunea Romanian-American Foundation (RAF) este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.  RAF realizează investiţii sociale în trei arii programatice: antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară. Fundația susţine proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi dezvoltare. (www.rafonline.org).