Cu mulţi ani în urmă, ne uitam la filmele americane sau europene şi eram impresionaţi de atmosfera liceelor din afară. Iată că în judeţul Călăraşi, în muncipiul Călăraşi, există un liceu dotat la standarde europene.

Acum o lună, direcţiunea, împreună cu cadrele didactice ale Liceului Danubius, i-au primit cu bratele deschise pe elevi şi nu în ultimul rând pe bobocii claselor a IX-a, acestia acomodandu-se deja, unii mai greu, alţii mai repede, cu sălile de curs, profesorii şi diriginţii.

Surpriza acestui liceu este că, în pauze, există o atmosferă plăcută in special datorită existenţei Radioului SHIQ, care îi încântă pe elevi după orele „plictisitoare” sau grele. În fiecare dimineaţă, există emisiunea Matinal Radio SHIQ, realizată de toţi elevii de la filologie. De la starea vremii, horoscop, ştiri, anunţuri, dedicaţii şi pănă la muzică bună nici nu realizăm cum trece timpul atăt de repede. Matinalul a fost inaugurat, in acest an scolar, de cele mai îndrăgite voci ale radioului Elena Ionescu şi Ana Maria Mihuţ.

Primii programaţi la Matinal de prof Loredana Mira au fost elevii clasei a XII a C, regia tehnica fiind asigurată de jurnaliştii CESCUJUR, asistenţi de emisie ai radioului SHIQ. Aceştia şi-au încheiat cu brio activitatea îndrumată de coordonator CESCUJUR Ana Maria Mihuţ urmând ca săptămâna următoare să ne fie alături elevii clasei a XI a D.

Ascultaţi Radio SHIQ pentru a fi SHIQ!